25th iulie 2024
Home » Ce-i de făcut? Sau să nu îi dai romanului cât poate duce! de Cezar Osiceanu…

Ce-i de făcut? Sau să nu îi dai romanului cât poate duce! de Cezar Osiceanu…

de reporterpenet

Stăm și ne gândim cu toțîi azi ce am avut, ce am pierdut și ce-i de făcut! Avem grație lui Câțu o datorie publică de peste 50% din PIB, măsura gândită atunci pentru a împiedica creșterea salariilor și pensiilor previzibilă în perioada rotației când urmă să vină PSD la comandă.

Avem grație PSD și PNL o nerespectare a legii care stabilea pentru învățământ un procent din PIB.

Avem un război la ușa în care suntem carne de tun și pe banii noștri pentru că acum constatăm că după ce am înjurat. armata și pe militari nu mai avem nici una nici altă!

Avem o inflație uriașa care ne sărăcește zilnic și îmbogățește băncile și multinaționalele.

Avem o justiție în colaps care judecă după ordin sau ureche și în care legile se aplică pe pile și relațîi, în care albul e negru din cauze și chițibușuri introduse în legislație că să poată fi iertat la ordin infractorii! O justiție oarbă că oarbă dar murdară și coruptă până în măduva ei care pozează nud în PlayBoy-ul mediatic zilnic cu hotărâri ce ne sfidează pe toți!

Avem magistrați cu pensii ireale și care amenință cu blocarea sistemului juridic prin ieșirea în masă la pensie.

Avem mâna de lucru calificată și formată aici pe banii noștri Fugită afară unde este luată și folosită pe moca.

Avem profesori fără facultate și doar cu liceul dar și doctori plagiatori de frunte la fel cum 80% din elevi sunt analfabeți funcționali declarați și recunoscuți că atare. Profesorii îi trec clasa pe elevii lor de milă, de jenă, de frică, de foame, etc și nu pentru că știu măcar de un 5!

Aveam până de curând un drept de veto în UE pe care nu l-am folosit niciodată. Acum l-am dat de gard parțial să judece alțîi pentru noi în materie de politică externă și apărare de parcă s-ar duce vrei român acum să se bată pentru Franța sau Germania că să nu zic Austria!

Aveam păduri care au fost tăiate și exportate și acum plângem după ele și ne rugăm să nu ne întâlnim cu vreun urs înfometat când ne plimbam pe stradă la Sinaia!

Aveam o industrie despre care un neica nimeni de Petre Român o denumea o grămada de fier vechi dar care reușise până în 1990 să țînă România în top 10 în orice ramură a ei.

Aveam o agricultură excelență – am bătut Franța la porumb acum câțiva ani- și acum fermierii sunt în pragul disperării
Avem o poliție care este prietenă și complicea infractorilor! Ok prost plătită dar și proastă tuci pentru că cei buni fug la pensie și în privat și restul sunt o adunătura de incapabili, incompetenți șamd.

Avem și am avut … dar acum ce-i de făcut?

Să punem părul pe fiecare om politic cum vor unii ?

Și cum îi vom deosebi pe cei buni de cei răi?

Să votăm alțîi? Când? Pentru că alegerile sunt la anul și noi trăim de azi pe mâine!

Să ieșim din UE? Cine să ia decizia asta? Acești politicieni care au produs haosul de azi? Pe bune?

Să taxăm băncile ? Cu legile făcute prost pe care le avem și cu Dnul Isărescu pastorul lor binecuvântat nici la Sfântul Așteaptă nu se va întâmpla asta!

Să boicotăm magazinele străine de tip supermarket ? Păi la cele românești din piață aceeași marfă de import este mai scumpă că la supermarket!

Să plecăm afară și să lăsam baltă țara, casă, mormintele părinților, tot, doar pentru că am fost proști, ticăloși, fricoși, corupți și imbecili ?

Deci ce-i de făcut? Cum? Când? Cu cine?

Haide române în stradă la ușa fiecărui politician indiferent de partid să îi batem la ușa și să îl rugăm să își dea demisia!
Haide române în față la Cotroceni să îi batem la ușa lui dom’ profesor de fizică și să îl rugăm să își dea demisia din fruntea României educate!

Haide române la ușa Parlamentului să îl rugăm să se dizolve!

Haide române în sălile de tribunal să le cerem demisiile judecătorilor și procurorilor!
Haide române la piață să vedem cum ajung roșiile Turcești să fie românești!

Haide române acasă că te așteaptă mormintele bunilor și străbunilor tăi, părințîi bătrâni și bolnavi care vor să te mai vadă odată măcar, copii care de dorul tău nu știu ce să mai facă

Haide române să ne urlăm cât putem de tare neputința și durerea în față Coloanei Infinitului pentru că Brâncuși a spus că ne-a lăsat săraci și proști când a plecat și și mai săraci și și mai proști când s-a întors!

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult