2nd martie 2021
Home » Ce ingrediente fac din „cârnaţii trandafir” o delicatese

Ce ingrediente fac din „cârnaţii trandafir” o delicatese

de reporterpenet

Cum se fac „cârnaţii trandafir“. Ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru un gust deosebit

Se apropie Crăciunul, iar mezelurile pregătite acasă sunt la mare căutare. Cârnaţii de casă sunt vedetele acestui sezon.

Uica Mihai, bucătar cunoscut în zona Banatului, e prins în această perioadă cu tăiatul porcilor şi pregătitul cărnii şi mezelurilor. După reţete tradiţionale, Uica Mihai pune pe masă produse care mai de care mai gustoase. Ne-a oferit şi nou o reţetă, pe care o puteţi citi mai jos.

„Astăzi vă învăţ reţeta unor cârnaţi trandafir, care se frig şi se bagă în untură ca să fie de umplutură, iute de băgat în gură, fără să mai ai măsură.

Deci, se cuvine să alegi carne mai grasă un pic, de la pulpă niţel, de pe piept niţel şi de unde mai apuci din căzăturile de la tranşat.

Şi dacă ai adunat zece kilograme de carne, o tai bucăţele cam cât sfertul de palmă şi într-un lighean încăpător pui carnea presărată cu zece linguriţe rase de sare, trei de piper, opt de boia roşie, una de cimbru, una de busuioc uscat şi cinci căpăţâni de usturoi pisat în mojar.

Şi carnea vine frecată cu toate mirodeniile astea, bătută cu pumnii, înghesuită, mecită paradită, apoi acoperi ligheanul şi îl dai la rece să stea trei zile. Şi în fiecare zi, să întorci carnea de pe o parte pe alta, să o mai înghesui şi să o descânţi.

Citiți continuarea în Adevărul

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult