7th martie 2021
Home » Cea mai mare tranzacție din istoria IT

Cea mai mare tranzacție din istoria IT

de reporterpenet

dell-getty

Dell ar putea anunţa astăzi cea mai mare preluare din istoria sectorului tehnologic, după ce producătorul privat de PC-uri a convenit preluarea companiei de stocare a datelor EMC.

Trnzacția s-ar putea face pentru peste 53 de miliarde de dolari. EMC a acceptat o ofertă de 33 de dolari pe acţiune, care include o componentă de 27 de dolari în numerar pentru acţiunile EMC, iar restul sub formă de instrumente financiare evaluate în funcţie de valoarea VMware, producătorul de software pentru centre de date pe care EMC îl controlează, scrie Mediafax.

În cadrul acordului, EMC are la dispoziţie 60 de zile pentru a căuta o ofertă mai bună din partea altor potenţiali cumpărători, au precizat sursele.

Prevederea este o măsură preventivă pentru a evita o confruntare publică cu compania de investiţii Elliott Management, care deţine o participaţie importantă la EMC.

Dacă va fi finalizată, tranzacţia ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell în urmă cu doi ani, împreună cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producătorul de PC-uri a fost retras de la bursă, pentru a câştiga timp pentru restructurare.

Operaţiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT şi PC-uri, compania încercând să se poziţioneze mai bine în raport cu companii mai puternice ca IBM şi Hewlett-Packard.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanţări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziţia EMC, au spus sursele.

O ofertă de circa 33 de dolari pe acţiune va fi cu 27% mai mare decât cotaţia înregistrată de titlurile EMC înainte de apariţia informaţiilor referitoare la propunere, săptămâna trecută.

Unii directori ai EMC sunt îngrijoraţi totuşi că Elliott Management ar putea fi nemulţumită de oferta făcută de Dell şi fondul de investiţii Silver Lake.

Persoane apropiate situaţiei au declarat că EMC nu a fost abordată de alţi posibili cumpărători cu oferte alternative, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult