9th decembrie 2023
Home » Cei mai buni arheologi din România vor participa la Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, din Târgoviște

Cei mai buni arheologi din România vor participa la Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, din Târgoviște

de reporterpenet

În perioada 29-31 mai 2023, la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ Târgoviște, se va desfășura cea de-a LVII-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice.

Eveniment științific de anvergură, sesiunea oferă oportunitatea prezentării celor mai recente rezultate ale cercetărilor celor mai buni arheologi romani, desfășurate în campania din anul precedent.

„Acest eveniment de prestigiu al arheologiei românești are o tradiție îndelungată, în anul 2023 desfășurându-se a 57-a ediție. Având o participare vastă, sesiunea pune la dispoziție cadrul întâlnirii unei părți semnificative a arheologilor din România, favorizând discutarea rezultatelor imediate ale cercetării, precum și dezbaterea la scară mai largă a unor subiecte diverse, în scopul îmbunătățirii activității arheologice la nivel național”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Anul acesta comunicările vor fi susținute în cadrul a patru secțiuni: arheologie preistorică, arheologie dacică, greacă și romană, arheologie medievală și rapoarte de cercetare preventivă.

De asemenea, în data de 31 mai, se va organiza o excursie de documentare științifică la un șantier arheologic din județul Dâmbovița.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, în colaborare cu Ministerul Culturii.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult