30th iunie 2022
Home » Cel mai mare program de dezvoltare locală din Dâmbovița – PJLD. 46 de proiecte semnate!

Cel mai mare program de dezvoltare locală din Dâmbovița – PJLD. 46 de proiecte semnate!

de reporterpenet

Președintele Corneliu Ștefan, a semnat, marți, 46 de noi contracte în vederea finanțării de investiții prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cel mai mare program de dezvoltare locală.

Valoarea cofinanțării din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru proiectele eligibile se ridică la mai mult de 40.000.000 de lei.

Cu o valoare totală de peste 97.000.000 de lei, cele 46 de proiecte vizează realizarea de obiective de investiții din mai multe domenii de activitate, după cum urmează: 2 proiecte de extindere și branșamente de apă și canal – unul, pe componenta apă, iar altul, pe componenta canal, 1 proiect de modernizare a unui centru civic, 21 de proiecte de drumuri, ce prevăd lucrări variate de infrastructură – asfaltare, consolidare și modernizare de drumuri de interes local, realizare de șanțuri betonate, amenajări de trotuare și podețe, scurgeri de apă pluvială, 4 proiecte prin care se vor realiza de lucrări de construcție sau reabilitare de poduri și podețe, 2 proiecte de construire de dispensare, 1 proiect de mediu și 15 proiecte de amenajare de locuri de joacă, terenuri de sport, o bază sportivă și o zonă de agrement.

Potrivit CJ Dâmbovița, proiectele se vor derula în cadrul celui mai mare program de dezvoltare locală la nivel județean – PJLD 2021 – 2024, inițiativă a președintelui Corneliu Ștefan, ce va fi coordonată și implementată de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale din județ.

„Astăzi este un moment important pentru Dâmbovița și mai ales pentru comunitățile locale, pentru primăriile din județ. Este al doilea an când deschidem axa de finanțare pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală. 2021 a fost primul an când am avut solicitări de finanțare. Primăriile din județ au depus proiecte în cadrul acestui program, unic în România. Consiliul Județean Dâmbovița este singurul consiliu județean care a deschis un astfel de program la nivel județean – PJDL. Anul trecut, au fost contractate 61 de proiecte din 42 de unități administrativ-teritoriale, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 133 de milioane de lei. Anul acesta, CJD a aprobat credite bugetare de 16.000.000 de lei și credite de angajament – 26,5 milioane de lei”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

În anul anterior, pentru cele 61 de obiective de investiții localizate în 42 de unități administrativ-teritoriale din județ, care au obținut finanțare prin PJDL, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma totală de peste 56.000.000 lei. Dintre acestea, 9 proiecte au fost finalizate, cetățenii dâmbovițeni beneficiind deja de facilitățile și serviciile oferite prin ele.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult