25th septembrie 2021
Home » „CENTENAR 2018”, spectacol extraordinar la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

„CENTENAR 2018”, spectacol extraordinar la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi

de reporterpenet

Luni, 21 mai, va avea loc evenimentul cultural „CENTENAR – 2018” care se va desfăşura în incinta Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa. Evenimentul de la Potlogi va reuni, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României.

Spectacolul va începe luni, 21 mai, de la ora 17.00. Evenimentul este organizat în incinta Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Aacţiunea va celebra cel mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din anul 1918.

https://www.youtube.com/watch?v=ionYj0nzYgk

Manifestarea de la Potlogi va reuni, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României: Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, Ionuţ Fulea, Veta Biriş şi Adriana Ochişanu.

Aceştia vor fi acompaniaţi de către Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor Ionuţ Dumitrescu. Alături de ei, pentru un scurt moment instrumental, va urca pe scenă şi renumitul instrumentist Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia, cel care a concertat alături de toate numele importante ale muzicii populare româneşti.

„Evenimentul se doreşte a fi unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât şi din perspectiva locului şi a scenografiei care va fi concepută astfel încât să pună în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România”, se arată într-un comunicat al Cnetrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult