15th iunie 2024
Home » Centru de evaluare pediatrică la Spitalul Județean din Târgoviște, în contextul înmulțirii virozelor respiratorii în rândul copiilor

Centru de evaluare pediatrică la Spitalul Județean din Târgoviște, în contextul înmulțirii virozelor respiratorii în rândul copiilor

de reporterpenet

Creșterea cazurilor de viroze respiratorii i-a îngrijorat pe responsabilii sanitari din Dâmbovița. De trei zile a fost deschis, la nivelul Spitalului Judetean de Urgentă Târgoviste, un centru de evaluare pediatrică, ce va asigura asistență medicală copiilor cu viroze respiratorii.

Centrul de evaluare pediatrică va funcționa de luni până vineri în intervalul orar 14.00-18.00, iar în weekend și sărbători legale va fi deschis între orele 08.00-16.00. Medicii speră ca acest centru să reducă mult aglomerația și timpul de așteptare de la UPU Târgoviște.

„Pacienții se vor adresa inițial medicului de familie care după examinarea clinică, dacă consideră necesar, va elibera bilet de trimitere către Centrul de evaluare pediatrică, unde se va face evaluarea clinică, imagistică și biologică, după caz, în regim de spitalizare de zi. În afară orelor de program ale medicilor de familie, pacienții cu simptomatologie specifică se pot adresa și celor două centre de permanentă din județ: Răcari și Gură Șuții”, a precizat directorul DSP Dâmbovița, Sorin Stoica.

Pe de altă parte, pentru evitarea îmbolnăvirilor în rândul copiilor este necesară creșterea imunității.

Imunitatea are moduri diferite de a ne împiedica să ne îmbolnăvim. În primele luni de viață deosebit de importantă este imunitatea câștigată de la mamă și alăptarea la sân. După vârsta de 6 luni bebelușul începe să își dezvolte imunitatea proprie, dar până la vârsta de un an există un risc mai mare de face infecții. Sistemul imunitar al bebelușului se dezvoltă pe tot parcursul copilăriei, până la maturitate, însă primii trei ani de viață sunt cei mai importanți în progresul lui. Atunci sistemul imunitar învață să se lupte cu diferite boli. Rolul sistemului imunitar este acela de a proteja copilul de infecții, așadar, de a-l ajuta să rămână sănătos”, spune pediatrul Felix Georgescu.

Sistemul imunitar al bebelușului se dezvoltă pe tot parcursul copilăriei, până la maturitate, însă primii trei ani de viață sunt cei mai importanți în progresul lui.

O alimentație echilibrată și sănătoasă – respectarea meselor principale, alimente bogate nutrițional și de calitate, bogate în vitamine și minerale, un somn de calitate, interacțiunea treptată cu natura sunt alte câteva metode de a crește, treptat, imunitatea celor mici.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult