7th martie 2021
Home » Centru european de combatere a traficului cu migranți

Centru european de combatere a traficului cu migranți

de reporterpenet

europol

Noul Centru european de combatere a traficului cu migranți (EMSC) și-a deschis porțile, el propunându-și să sprijine statele membre în lupta lor cu rețelele criminale. Centrul se va concentra pe punctele geografice cu o rată ridicată a activităților ilegale și va ajuta la consolidarea capacității Uniunii Europene de a lupta împotriva traficanților de persoane.

Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, a declarat: „Lupta împotriva traficului cu migranți reprezintă o prioritate a Uniunii Europene în abordarea crizei refugiaților. Pentru intensificarea și coordonarea eforturilor tuturor statelor membre, Comisia Europeană a anunțat crearea unui centru european de combatere a traficului cu migranți, împreună cu Europol, în Agenda europeană pentru migrație.

europol

Lansarea acestui centru va consolida cooperarea dintre statele membre, organizațiile internaționale, părțile interesate din fiecare țară și agențiile europene, cu responsabilități în combaterea traficului cu migranți.”

Europol a lansat noul Centru pe modelul unor inițiative similare, precum Centrul european de combatere a criminalității informatice (EC3) și Centrul european de luptă împotriva terorismului (ECTC), ambele găzduite de agenție. Parte a Centrului este un model de punct de acces (hotspot) regional, ce are ca scop furnizarea de asistență autorităților naționale în domeniul identificării, sprijinului pentru azil, schimbului de informații, anchetelor și urmăririi penale a rețelelor criminale de traficanți de persoane.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult