21st mai 2024
Home » Cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată

Cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată

de reporterpenet

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște și cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în localitatea Racovița.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat mai multe bunuri necesare pentru administrarea probatoriului în cauză, printre care și două pistoale neletale supuse autorizării, cu potential letal, care erau deținute ilegal de un bărbat de 30 de ani, din comuna Bucșani.

În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, fiind reținut pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, bănuitul ar fi achiziționat prima armă neletală supusă autorizării, din Italia, iar cea de a doua armă, de pe platforma unui magazin online, în cursul anului 2023.

Tot pe parcursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult