26th octombrie 2021
Home » Cicloturism, muzică populară și discotecă pentru tineri, la Ziua Comunei Potlogi

Cicloturism, muzică populară și discotecă pentru tineri, la Ziua Comunei Potlogi

de reporterpenet
Cicloturism, muzică populară și discotecă pentru tineri, la Ziua Comunei Potlogi

Cicloturism, muzică populară și discotecă pentru tineri, la Ziua Comunei Potlogi

Comuna Potlogi organizează o serie de manifestări culturale, marți, 15 august, cu ocazia Zilei Comunei.

Astfel, la ora 14.00 se va da startul evenimentului „Bucură-te de cicloturism –  Pe urmele lui Brâncoveanu”, organizat de Outhentic Cycling România, OMV Petrom, Asociația ROI și Primăria Potlogi.

La ora 18.00 va avea loc deschiderea oficială a Zilei Comunei, salutul primarului Nicolae Catrina, precum și un program artistic la care vor lua parte: Ansamblul Chindia, Violeta Visarion, Ileana Lăceanu, Nicolae Daicu, Mariana Stan, Alexandra Voicu și Formația Instrumentală Vocală.

Seara se va încheia cu tradiționalul foc de artificii și cu discoteca pentru tineret.

f1b4724a-744d-4446-a1ac-695b213aa830

Tot mâine, cu ocazia Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului” sau „Sfanta Maria (Mare)”, totodată Ziua Comunei Potlogi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște oferă publicului vizitator accesul gratuit în incinta Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, în data de 15 august 2017.

Pe lângă sărbătoarea religioasă, 15 august este ziua în care Constantin Brâncoveanu, domn al Ţării Româneşti, împreună cu cei patru fii ai săi au fost decapitaţi la Constantinopol în anul 1714. Domnitorul şi-a pus amprenta asupra istoriei localităţii, atât prin construirea celebrului palat, cât și prin transformarea unui sat oarecare într-un important nod comercial între București și fosta capitală a Ţării Româneşti – Târgoviște.

Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, restaurat și modernizat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 – 2013, și-a redeschis porțile pentru vizitatori în luna noiembrie 2015.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult