15th iunie 2024
Home » Cine a fost Eugen Popescu, personajul care a dat numele stadionului din Târgoviște. Microbiștii, cu gândul la primul meci pe arena reabilitată

Cine a fost Eugen Popescu, personajul care a dat numele stadionului din Târgoviște. Microbiștii, cu gândul la primul meci pe arena reabilitată

de reporterpenet

Microbiștii din Târgoviște se vor putea bucura, în câteva săptămâni, de primul joc al Chindiei pe arena „Eugen Popescu” reabilitată. Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat că lucrările de reabilitare a arenei „Eugen Popescu” vor fi recepționate în prima jumătate a lunii viitoare.

Edilul a precizat că în ultimele 30 de zile lucrările au avansat într-un ritm susținut. La tribuna veche s-a amenajat toată zona de acces a oaspeților (gard, alee), s-a pus gresia și faianța la toalete, s-a turnat vopseaua epoxidică, s-a făcut racordul la rețeaua de gaze, s-a realizat fundația băncilor de rezerve. Lucrările sunt finalizate, cu excepția unor intervenții minore care țin de montarea unor prize, a unor corpuri de iluminat sau a monitoarelor.

Stadionul a „înghițit”, până acum, 46 de mil. lei

Potrivit edilului, Cristian Stan, la noua tribună s-au montat toate gradenele, au fost șlefuite și hidroizolate, cu excepția celor de la tribuna VIP, au fost închise și compartimentate toate încăperile, s-au montat ușile și ferestrele de la parter, s-a făcut izolarea cu polistiren, s-a finalizat montarea peretelui din panouri sandwich și s-a montat tavanul casetat de la parter și de la etajul 1 aproape în totalitate.

„Tribuna nouă are undeva la 5.000 de locuri, teoretic este aproape gata, ceea ce înseamnă că încet, încet, ne apropiem de finalizare. Mai avem puțin și vom vedea din nou spectatori pe stadionul Eugen Popescu. Săptămâna viitoare începem și amenajarea parcării, cu vreo 400-500 de locuri. De asemenea, parcarea va rămâne deschisă ziua pentru cei care vor veni în parc. Târgoviștea va avea o infrastructură sportivă pe care o așteaptă de ceva timp. Este o investiție care a necesitat un efort foarte mare din bugetul local. La momentul la care discutăm sunt vreo 46 de milioane de lei investiți numai la stadion, fără a vorbi despre sprijinul pe care Primăria îl acordă echipei de fotbal. Mi-ar plăcea stadionul să fie gata pe 10 decembrie 2022 și se fac eforturi pentru asta, dar nu știu dacă vom avea toate avizele. Lucrările s-ar putea să fie gata până atunci, dar va dura până când vom obține avizele”, a declarat în conferința de presă din teren, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

De asemenea, s-au realizat instalațiile sanitare de la parter și de la etaj de la toaletele spectatorilor, s-a montat gresie în toate toaletele de la parter, în toate toaletele și spațiile comerciale de la etaj, pe scările spectatorilor spre strada Coconilor și pe scările de la accesul ziariștilor.

Vestiarele jucătorilor sunt și ele aproape finalizate, urmând să se zugrăvească cu lavabil, iar holurile au fost acoperite cu vopsea epoxidică, la fel și sala de conferință și holul de la acces VIP.

„La tribuna nouă – metalică, cel târziu mâine va începe montarea ultimelor componente ale acoperișului, respectiv grinzile și tiranții. Facem tot ceea ce depinde de noi ca în prima jumătate a lunii viitoare să recepționăm investiția. Am așteptat 50 de ani un stadion nou la Târgoviște, cred că mai putem aștepta câteva săptămâni prima arenă cu adevărat modernă din istoria fotbalului târgoviștean”. P.S. Luăm 3 puncte cu Hermanstadt, duminică”, a precizat Cristian Stan.

Eugen Popescu a fost antrenor la Metalul și şef al Centrului de Copii şi Juniori. FOTO. G. Degeratu

Cine a fost Eugen Popescu. Poreclit ,,Uscatul”

Născut în Bucureşti, Eugen Popescu avea 32 de ani și era veteranul formaţiei care a promovat pentru prima dată Târgoviştea în „A”, în 1961.

„A fost un jucător exponenţial al echipei, sobru, precis în intervenţii şi dur la minge în lupta cu adversarul. ,,Uscatul”, așa cum era alintat, a fost titular în eşalonul secund şi va fi căpitanul echipei în primul campionat din elită fotbalului românesc, unde va evolua în 24 din cele 26 de partide oficiale. După retragere, va deveni antrenor la cei mici, unde a devenit ,,nea Genu”, aşa cum i-au spus cu simpatie cei care l-au cunoscut. A fost timp de patru decenii omul care a scos pe bandă rulantă generaţii de jucători talentaţi, între care Cornel Dinu, Bruno Grigore, Mihai Turcu, Nicolae Stan, Dumitru Economu, Ion Ene, Claudius Sava, Ion Stăncescu, Ionel Pitaru, Nelu Isaia şi mulţi alţii, fără de care formaţia oraşului nu ar fi putut să revină în prima divizie şi să evolueze alte opt campionate la cel mai înalt nivel, în perioadele 1977-1980, 1981-1984 și 1996-1998”, a precizat Gabriel Degeratu, în lucrarea sa ”Fotbal sub Turnul Chindiei” .

Eugen Popescu a fost cel mai bun şef al Centrului de Copii şi Juniori al Târgoviştei fotnalistice, a îndeplinit și funcția de antrenor principal al echipei de seniori a Metalului care activă în divizia B, unde a avut rezultate foarte bune.

În semn de omagiu pentru întreaga activitate, autorităţile au hotărât, după decesul lui din anul 1996, ca stadionul Municipal să se numească „Eugen Popescu”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult