4th martie 2021
Home » Cine este miliardarul care poluează cel mai mult. Nu este Bill Gates şi nici Jeff Bezos

Cine este miliardarul care poluează cel mai mult. Nu este Bill Gates şi nici Jeff Bezos

de reporterpenet

Cercetătorii Richard Wilk şi Beatriz Barros de la Universitatea Indiana au publicat pe site-ul The Conversation clasamentul amprentelor de carbon ale miliardarilor lumii, care însă nu i-a cuprins pe majoritatea miliardarilor din Asia şi Orientul Mijlociu.

Lista miliardarilor a fost luată din clasamentul Forbes pe 2020, alcătuit din 2.095 de miliardari, potrivit The Conversation.
Aceştia şi-au bazat calcului pe emisiile de carbon degajate de mijloace de transport şi proprietăţi pentru a demonstra faptul că „superbogaţii au de ales şi pot să îşi diminueze impactul asupra mediului dacă doresc asta”, relatează Hotnews.
Miliardarii deţin iahturi, avioane private şi numeroase proprietăţi, toate acestea contribuind la eliberarea de gaze cu efect de seră în atmosferă.
Pe primul loc nu sunt cei ai bogaţi oameni ai planetei sau Bill Gates, ci miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul echipei de fotbal Chelsea.
Iar asta din pricina iahtului său Elipse al doilea cel mai mare iaht din lume cu o lungime de 162 de metri, pe care l-a cumpărat pentru aproape 400 de milioane de dolari în 2010. Deşi miliardarul are un avion privat şi două elicoptere, grosul emisiilor sale de carbon vine de la iahtul său. El deţine mai multe proprietăţi, inclusiv un castel în Frannţa, iar în 2020 s-a stabilit în Israel, unde a cumpărat o casă de 64,5 milioane de dolari.
Un super-iaht cu un echipaj permanent, eliport, submarine şi piscine emite în jur de 7.020 de tone de dioxid de carbon anual.
Clasamentul amprentelor de carbon ale miliardarilor lumii FOTO captură The Conversation
Bill Gates, în prezent al patrulea cel mai bogat om din lume este un poluator „moderat” care nu deţine vreun iaht. Chiar dacă, spre deosebire de Musk, fondatorul Microsoft nu este interesat de Marte, el deţine patru avioane private, un hidroavion şi o „colecţie” de elicoptere.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult