1st august 2021
Home » Cine este militarul care și-a riscat viața pentu a scoate din foc o bătrână din Târgoviște. “Ajutor! Ia foc blocul” VIDEO

Cine este militarul care și-a riscat viața pentu a scoate din foc o bătrână din Târgoviște. “Ajutor! Ia foc blocul” VIDEO

de reporterpenet

O femeie în vârstă de 60 de ani a fost salvată de la moarte, de către un tânăr militar din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni, după ce, în apartamentul său, a izbucnit un incendiu.

Incendiul s-a produs duminică, iar soldatul Iancu Laurenţiu, vecin cu femeia, a sărit primul în ajutorul său. Practic, a fost trezit de strigătele disperate după ajutor.
“Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul uman de a da o mână de ajutor unui om căzut. Într-adevăr, pentru a salva viaţa vecinei mele, mi-am riscat viaţa mea, dar pentru asta sunt pregătit. Satisfacţia de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteţi să ajutaţi, nu ezitaţi, însă fiţi raţionali”, a transmis militarul, care se află intubat în spittal, după ce a inhalat fum.
Gestul militarului a fost apreciat de superiorii săi, care i-au dedicat o postare pe pagina de Facebook a MApN.

„Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de aproximativ 60 ani, supraponderală şi nedeplasabilă, a fost evacuată de către vecini, fiind găsită de paramedicii SMURD în stare conştientă, cu un uşor atac de panică. Aceasta a fost preluată de salvatori şi transportată la ambulanţa SAJ cu care a fost dusă la spital. Pompierii au lichidat rapid incendiul (15 minute), acţionând atât din exteriorul imobilului, cât şi din interiorul apartamentului. Platforma de lucru la înălţime nu a necesitat a fi ridicată, neavând nici condiţiile necesare pentru calarea acesteia”, au precizat pompierii.
Pentru evacuarea fumului şi aerisirea casei scării s-a intervenit cu un motoventilator din dotare, locatarii fiind sfătuiţi să rămână în locuinţe, cu uşile şi geamurile închise.

În incendiu au ars materiale combustibile din holul şi sufrageria apartamentului, pe o suprafaţă de cca.30 mp (obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, articole textile, electrocasnice etc).
„Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului este efectul termic al curentului electric (de la o priză, situată în spatele unei canapele, din care se alimenta un calorifer electric)”, arată ISU Dâmboviţa.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult