26th octombrie 2021
Home » CJ Dâmbovița a cerut fonduri de la Guvern pentru refacerea drumului din munte. Ce întâmplă cu festivalul Padina – Peștera

CJ Dâmbovița a cerut fonduri de la Guvern pentru refacerea drumului din munte. Ce întâmplă cu festivalul Padina – Peștera

de reporterpenet

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a fost convocat, seara trecută, de șeful CJ Dâmbovița, pentru evaluarea situației din Munții Bucegi, zona cuprinsă între Zănoaga și Cheile Tătarului. Dj 714 a fost luat de ape pe o suprafață de 200 de metri de o viitură puternică.

De asemenea, autorităţile judeţene au cerut de la Guvern ajutor pentru remedierea pagubelor produse.
„În videoconferinţa avută cu premierul Florin Cîţu, s-au solicitat Guvernului sumele necesare refacerii tuturor obiectivelor afectate. Sunt 5 puncte de interes judeţean şi local care au fost afectate de aluviuni şi de creşteri ale debitelor râului Ialomiţa.  De departe, cel mai mult a avut de suferit DJ714, zona Cheile Tătarului: au fost avariate grav drumul şi două poduri pe o porţiune de 200 de metri.
În această situaţie, am cerut membrilor Comitetului să se aprobe montarea de indicatoare care să atenţioneze turiştii că sectorul de drum al DJ714 care ocoleşte Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Accesul în zona Peştera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.
Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile şi materialul lemnos adus de ape au colmatat o porţiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping şi au avariat un pod.

„Turiştii aflaţi în momentul de faţă în camping sunt în siguranţă şi au dorit să-şi continue vacanţa. Au mai fost afectate un drum forestier şi podul peste râul Ialomiţa către Cabana Horoabele”, a mai spus Corneliu Ştefan.
Potrivit preşedinteului CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.
„Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar şi la intrarea pe drumul dinspre Peştera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunţa acest lucru. În ceea ce priveşte turiştii aflaţi acum în munte, aceştia sunt în deplină siguranţă.  A fost găsită şi ruta pe care pot merge spre casă. Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente.  În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa”,  a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Potrivit ISU Dâmboviţa, cele 60 de persoane cazate în campingul de la Zănoaga nu sunt evacuate pentru că nu sunt în pericol şi nu vor să părăsească zona.
„Căsuţele de campare nu au fost afectate. S-au stabilit măsuri de monitorizare permanentă a stării vremii şi evacuarea imediată a turiştilor în caz de urgentţă de către responsabilii campingului Zanoaga”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Peștera Ialomiței, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi, închisă din cauza inundațiilor 21/07/2021 - 10:01

[…] CJ Dâmbovița a cerut fonduri de la Guvern pentru refacerea drumului din munte. Ce întâmplă cu f… […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult