25th februarie 2021
Home » CNAIR a desemnat constructorul podului peste Dâmbovița, de pe DN 73. Noul pod va avea o lungime de 170 de metri

CNAIR a desemnat constructorul podului peste Dâmbovița, de pe DN 73. Noul pod va avea o lungime de 170 de metri

de reporterpenet

Potrivit unui comunicat al CNAIR, câștigătorul contractului care vizează proiectarea și execuția lucrărilor podului este SC Maristar Com SRL, cu un preţ de peste 33 de milioane de lei, fără TVA, potrivit mediafax.ro.

Citește și: SURSE – USR se pregătește pentru o ‘furtună’ provocată de PNL în coaliție

Durata contractului va fi de 5 luni perioada de proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului, anunță CNAIR.

Podul nou va avea o lungime totală de 170 de metri și va fi de tip arc metalic cu calea sus. De asemenea, vor fi realizate o subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local și două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței.

Podul existent de pe DN73 este un pod din piatră a cărui construcție s-a finalizat în anul 1886 și a fost declarat monument istoric.

„În soluția promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței. De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dintre Pitești și Brașov pentru traficul greu”, a mai transmis CNAIR.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult