16th ianuarie 2021
Home » Colţescu, susţinut şi din Franţa: „În Africa, oamenii îmi ziceau ăla alb“

Colţescu, susţinut şi din Franţa: „În Africa, oamenii îmi ziceau ăla alb“

de reporterpenet

Apar tot mai mulţi oameni care se arată şocaţi de amploarea luată de incidentul de la Paris în urma căruia centralul craiovean a ajuns să fie acuzat, în mod eronat, de rasism.

Încă o dovadă că apelativul folosit de Colţescu nu poate fi considerat unul cu caracter rasist reiese dintr-o relatare a lui Lionel Charbonnier (54 de ani), fost portar şi internaţional francez.

Actualmente analist la RMC Sport, după ce a antrenat în Africa, Charbonnier a spus că termenul folosit de Colţescu n-are conotaţii rasiste şi a oferit şi un argument în susţinerea afirmaţiei sale, amintind o experienţă personală.

„Am antrenat în Africa şi eram mereu numit <<ăla alb>>. Nu era nimic rasist, nimeni nu s-a gândit vreodată la aşa ceva. Nici măcar eu“, a spus Charbonnier.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult