29th noiembrie 2021
Home » Complexul Turistic de Nataţie, pe ultima sută de metri

Complexul Turistic de Nataţie, pe ultima sută de metri

de reporterpenet

Bazin Natație

Pe locul fostei Baze de Agrement Crizantema, pe o suprafaţă de peste 100.000 mp, se apropie de final lucrările la Complexul Turistic de Nataţie, o investiţie de 88 milioane lei, finanţată 50% UE, 50% Primăria Târgoviște.

Uriaşul complex cuprinde, printre multe altele: zona de spectacole, zonele de biciclete, de role, saună şi, la subsol, o adevărată uzină de epurare şi încălzire a apei.

Complexul se intinde pe o suprafata de 105 958,26 mp si cuprinde mai multe tipuri de facilitati de relaxare:
– bazin acoperit;
– zona strand cu tobogane de diferite tipuri: TWISTER, SPACE BOWL, BLACK HOLE, RAFTING si KAMIKAZE;
– trei bazine: BABY LAGON, LAZY RIVER si RELAX POOL;
– un teren de volei pe nisip;
– loc de joaca pentru copii;
– spatii pentru sezlonguri;
– 3 terenuri de tenis;
– 1 teren de baschet;
– 2 terenuri de minifotbal;
– zona de spectacole;
– sauna;
– sala de forta;

Primarul interimar Cristian Stan a asistat la debutul umplerii cu apă a bazinului olimpic, făcând un scurt istoric al acestui uriaş proiect, devenit cel mai important al Târgoviştei, dar şi câteva referiri la viitor: va fi inaugurat în cel mult o lună şi jumătate, costurile vor fi modice pentru a fi atraşi cât mai mulţi vizitatori, iar managerul acestui Complex va avea sarcină să organizeze şi competiţii din calendarul oficial al Federaţiei Române de Nataţie

Bazin Natație

„Este un proiect pe care mulţi îl credeau îngropat, un proiect care a avut dificultăţi extraordinar de mari. În momentul în care am preluat atribuţiunile de primar existau probleme: nu aveam proiectat stratul suport, mai exact era proiectat direct stratul doi de asfalt; sistemul de prindere pentru termosistem nu exista; zeci de mii de metri pătraţi de alei erau inexistente şi astăzi au fost realizate; nu exista alimentare cu apă pentru zona ştrandului; nu exista reţea de apă pluvială şi reţea pentru ape menajere pentru zona de la C1 către terenurile de minifotbal. Sunt doar câteva dintre deficienţele găsite şi care au impus un proiect tehnic revizuit, în valoare de 8.000.000 lei. Tot în luna februarie 2015, când am preluat atribuţiunile de primar, pe această investiţie existau datorii către constructor de 6,4 milioane lei şi nu exista finanţare, pentru că ceea ce era încheiat înainte cu BRD expirase şi nu se realizase un nou contract de credit. În trei luni, am reuşit deblocarea finanţării, astfel că în momentul de faţă suntem la o lună şi un pic înainte de finalizarea acestei investiţii care vizează un Complex de Nataţie pe o suprafaţă de 105.000 metri pătraţi”, a explicat primarul Cristian Stan.

În cel mult o lună şi jumătate, va fi inaugurat acest Complex, iar potrivit primarului, cel care va conduce acest Complex de Nataţie va avea sarcină şi indicator obligatoriu să organizeze competiţii din calendarul oficial al Federaţiei Române de Nataţie şi să încerce, bineînţeles, şi organizarea de alte competiţii de profil.

Valoarea totală a proiectului este de 88.349.662,24lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 32.716.401,71 lei, iar a Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Târgovişte 48.420.274,55 lei.

Proiectul a început în anul 2011 şi trebuia finalizat, conform contractului de finanţare, la sfârşitul anului 2015.

Lucrările la Complexul Turistic de Nataţie au fost efectuate de asocierea SC Delta ACM 93 SRL şi BERNDORF METALL UND BADERBAU GMBH, lider de asociere fiind SC Delta ACM 93.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult