26th februarie 2021
Home » Comuna care a raportat o rată de infectare de peste 9 la mia de locuitori

Comuna care a raportat o rată de infectare de peste 9 la mia de locuitori

de reporterpenet

Satul Dobra (județul Dâmbovița) a intrat în carantină pentru 14 zile -  Forbes.ro
Comuna Dobra din Dâmboviţa se confruntă cu o rată de infectare care bate orice record înregistrat în județ. Totul se întâmplă la doa cinci zile după ce autorităţile au decis introducerea în carantină a unui sat din această comună.

Potrivit autorităilor, rata de infectare depăşeşte nouă cazuri la o mie de locuitori.

Cea mai recentă raportare a autorităţilor locale arată că în ultimele zile cinci cazuri noi au fost confirmate în Dobra. La nivel judeţean, 22 de localităţi au depăşit indicele cumulat de 1,5 la o mie de locuitori.

La Dobra, în judeţul Dâmboviţa, sunt 3.531 de localnici şi 32 de cazuri de COVID confirmate în ultimele 14 zile. Cele mai multe cazuri, respectiv 14, au fost înregistrate la Primăria Dobra.

Iniţial, autorităţile au ridicat problema introducerii în carantină a întregii localităţi, în cele din urmă fiind decisă carantinarea unui singur sat, Dobra. După introducerea în carantină a satului, virusul a continuat să se răspândească în comunitate.

Cea mai recentă informare dată publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa arată că, între 10 şi 13 octombrie, cinci cazuri noi au fost confirmate la Dobra. Localitatea se află pe primul loc în ceea ce priveşte rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean.

Alte 21 de oraşe şi comune au depăşit rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, iar printre acestea se numără şi municipiul Târgovişte, unde indicele de infectare este de 2,43 la mie.

Totodată, alte trei localităţi – Ocniţa, Moţăieni şi Ulmi – rata de infectare este mai mare de 3 la o mie de locuitori.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult