12th august 2022
Home » Comuna Pucheni a intrat în carantină pentru 14 zile. La cât a urcat indicele de infectare

Comuna Pucheni a intrat în carantină pentru 14 zile. La cât a urcat indicele de infectare

de reporterpenet

Comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa intră în carantină, joi dimineaţă, la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Măsura a fost luată în condiţiile în care localitatea înregistrează o incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de 4,16 la o mie de locuitori, iar riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, notează şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă în ordinul de carantinare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, miercuri, Ordinul nr. 6.448 din privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Pucheni, judeţul Dâmboviţa.

Decizia este luată în condiţiile în care localnicii nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Astfel, în documentul citat se arată că localitatea înregistrează un indice de infectare de 4,16 cazuri la o mie de locuitori, însă riscul epidemiologic este ”de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

În Ordinul şefului DSU privind carantinarea comunei Pucheni sunt precizate măsurile obligatorii care trebuie respectate atât de către persoanele care se află permanent în zonă cât şi de cele care tranzitează localitatea. Astfel, este interzisă deplasarea localnicilor în afara gospodăriei, fără un motiv întemeiat, între orele 22:00 şi 6:00, ieşirea şi intrarea în localitate sunt permise numai cu motive justificate, cu declaraţie pe propria răspundere sa adeverinţă eliberată de angajator.

Ordinul şefului DSU prevede de asemenea căslijbele religioase în biserici cu caracter colectiv se vor face fără public, însă „este permis accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult pentru rugăciuni cu caracter individual astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane”, iar la slujbele în aer liber trebuie păstrată o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate între participanţi, cu păstrarea regulilor de protecţie sanitară.

La slujbele de botezuri, cununii sau înmormântări pot participa cel mult 16 persoane, cu tot cu cei care oficiază serviciul religios, iar evenimentele private sunt complet interzise.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult