26th octombrie 2021
Home » Concert simfonic la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Concert simfonic la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

de reporterpenet
Concert simfonic la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Concert simfonic la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Sâmbătă, 12 august, dirijorul Daniel Jinga și soprana Ana Cebotari vor face spectacol în curtea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. Concertul simfonic se va desfășura în aer liber, în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18:00.

AFIS POTLOGI - 12 AUGUST 2017 -     A1mic„În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări românești, iar în final, Ansamblul Dionisos ne va încânta cu dansuri grecești. Programul cuprinde lucrări românești de secol XIX, majoritatea aparținând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul orașelor”, se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Concertul este inclus în suita de manifestări culturale Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești, organizate de Asociația Dar Development, în cadrul unui proiect finanțat de Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Biletul de Intrare are valoarea de 10 lei și include concertul și vizitarea Ansamblului Brâncovenesc.

„Evenimentele desfășurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgoviște la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluență comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spațiul levantin spre cel apusean. Conferința științifică Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor: Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, va aduce la Potlogi specialiști ai acestor prestigioase instituții din București, Târgoviște, Cluj Napoca și Alba –Iulia”, se mai arată în document.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la canonizarea voievodului martir, Constantin Vodă Brâncoveanu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult