25th septembrie 2021
Home » Consilierii locali din Cojasca au lipsit de la ședințe. Alegerile bat la ușă

Consilierii locali din Cojasca au lipsit de la ședințe. Alegerile bat la ușă

de reporterpenet

Prefectura Dâmbovița ar putea organiza noi alegeri în comuna dâmbovițeană Cojasca, pentru că, de mai bine de 4 luni, Consiliul Locale nu s-a întrunit în nicio ședință.

Din acest motiv, Prefectura Dâmbovița a cerut în instanță dizolvarea CL Cojasca.

„În temeiul dispozițiilor art. 143 alin. (2) din Codul Administrativ, Prefectul județului Dâmbovița a solicitat Tribunalului Dâmbovița să constate dizolvarea de drept, în condițiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) și până la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deși a fost legal convocat, nu s-a întrunit în nicio ședință ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

La Tribunalul Dâmbovița a fost deschis dosarul nr. 922/120/2021, iar instanța va decide situația CL Cojsca după analiza situațieiși a înscrisurilor.

„În situația în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local”, mai arată Prefectura Dâmbovița.

Primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe, a declarat, pentru „Adevărul”, că motivul pentru care nu s-a întrunit Consiliul Local a fost lipsa de cvorum. Mai exact, se pare că cei șapte membrii PNL din CL Cojasca nu au binevoit să se prezinte la convocări, să stea la aceeași masă cu cei opt consilieri PSD. Surse din PNL au declarat că organizația locală din Cojasca nu a acceptat că a pierdut majoritatea la limită și vrea să fie organizate din nou alegerile, sperând la un rezultat mai bun.

Edilul ne-a spus că neconstituirea Consiliului Local a privat comuna de realizarea multor proiecte importante, în această perioadă.

„Timp de 4 luni nu am reușit să întrunim Consiliul Local și Prefectura Dâmbovița a cerut dizolvarea. Este păcat, pentru că în tot acest timp aveam de semnat proiecte importante pentru toată comunitatea, cum ar fi racordarea la gaze, canalizarea, modernizarea și reabilitarea străzilor și drumurilor comunale cu trotuare, podețe și șanțuri pentru preluarea apelor pluviale în satele Cojasca, Iazu și Fântanele și multe altele. Mai vorbim de proiecte pe educație și sănătate, nu am putut să le dăm copiilor tablete, nu am putut cumpăra un microbuz școlar, dezinfectanți și multe altele”, a precizat primarul localității.

Victor Gheorghe se află la al treilea mandat de primar al comunei Cojasca.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult