15th iunie 2024
Home » Consiliul Concurenţei analizează preluarea COS Târgovişte de către italienii de la Beltrame

Consiliul Concurenţei analizează preluarea COS Târgovişte de către italienii de la Beltrame

de reporterpenet

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că analizează tranzacţia prin care italienii de la AFV Acciaierie Beltrame SpA intenţionează să preia activele funcţionale aparţinând COS Târgovişte, care se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară.

Activele funcţionale care fac obiectul tranzacţiei cuprind bunuri imobiliare, echipamente şi stocuri necesare desfăşurării activităţii de producţie, respectiv fabricare de oţel şi de produse siderurgice lungi, precum şi desfăşurării activităţilor conexe.

COS Târgovişte este singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România. Compania s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel şi este controlată în prezent de către Mazur Investments Ltd., offshore din Cipru, cu peste 86% din acţiuni.

Beltrame Group, companie ce activează în industria oţelului de peste 120 de ani, cu filiale în Italia, Franţa, Germania, România şi în America de Sud, fiind lider european în producţia de bare şi profile laminate comerciale, a oferit 38,3 milioane euro pentru activele COS Târgovişte.

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, intenţionează să preia activele funcţionale aparţinând COS Târgovişte”, a informat autoritatea de concurenţă.
COS Târgovişte se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară, activităţile de producţie încetând în anul 2019.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, mai arată Consiliul Concurenţei.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

O firmă privată a testat utilajele de la COS Târgoviște. Care este motivul

AFV Acciaierie Beltrame SpA este o societate din Italia ce are ca obiect principal de activitate producerea de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje. AFV Acciaierie Beltrame SpA este societatea mamă a Grupului AFV Beltrame.

Grupul AFV Beltrame este activ în producerea şi vânzarea mai multor tipuri de produse siderurgice, deţinând facilităţi de producţie în Italia, Franţa, Elveţia şi România. Societăţile membre ale Grupului AFV Beltrame sunt profilate pe producerea şi distribuţia oţelurilor speciale şi barelor din oţel, în majoritatea ţărilor din Spaţiul Economic European.

STOP JOC! Vânzarea COS Târgoviștre către italienii de la Beltrame, contestată de un alt posibil cumpărător – Liberty Galați

În România, Grupul AFV Beltrame activează prin intermediul Donalam, care deţine şi operează unitatea de producţie, respectiv laminorul de profile grele al fostului combinat siderurgic din Călăraşi. Din grup mai face parte Beltrame, societate nou înfiinţată (noiembrie 2021) şi care, până în prezent, nu a generat cifră de afaceri.

Se complică lucrurile după anunțul că un gigant în domeniul oțelului vrea să cumpere COS Târgoviște

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Să vină milioanele! Un producător mondial de oțel a oferit o sumă uriașă pentru preluarea COS Târgoviște

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult