4th martie 2021
Home » Contestații pe bandă rulantă la Bacalaureat 2020, în Dâmbovița

Contestații pe bandă rulantă la Bacalaureat 2020, în Dâmbovița

de reporterpenet

Rezultate BAC 2019 Dâmboviţa. S-au afişat notele pe Edu.ro. O singură medie de 10, obţinută la un liceu din Târgovişte
Foarte mulți elevi au decis să conteste notele primite în cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. Cele mai multe cereri de recorectare au fost depuse la Limba și Literatura Română.

Potrivit ISJ Dâmbovița, 1.438 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de bacalaureat.

Numărul contestațiilor:

– Limba și literatura română: 558 cereri

– Istorie: 110 la disciplina

– Matematică: 334

– Geografie:105

– Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană: 101

– Biologie vegetală și animală: 86

„Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, pînă astăzi la ora 12:00. Nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, aceasta devenind nota finală. Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 1-4 iulie,rezultatele finale urmînd a fi făcute publice duminica, 5 iulie”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmbovița.

În județul Dâmbovița au fost declarați respinși 1.440 candidați, dintre care 119 au obținut note de peste 5 (cinci) la toate probele, însă media finală nu a fost egală cu 6 (șase), medie necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat.

Rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 58,65%. Anul trecut, procentul de promovabilitate în Dâmboviţa a fost de 59,12%.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult