26th octombrie 2021
Home » COS Târgoviște, doar o idee de campanie electorală. Salariații intră în șomaj

COS Târgoviște, doar o idee de campanie electorală. Salariații intră în șomaj

de reporterpenet

Soarta COS Târgoviște a fost pecetluită, iar cei peste 1.000 de salariați vor intra, pe rând, în șomaj tehnic. Termenul limită până la care Guvernul României putea face ceva, prin preluarea activelor,
a fost 23 martie.

Guvernanții au arătat că pentru repornirea COS şi reintrarea acestuia în circuitul economic este nevoie de aproximativ 20 milioane de euro şi minim 4 luni de muncă, investiţie pe care numai un investitor privat din domeniul metalurgic ar avea capacitatea şi interesul de a pune COS Târgovişte pe picioare în cel mai scurt timp.

De asemenea, pentru revizuirea anuală a autorizaţiei integrate de mediu sunt necesare 29 de milioane de lei, aproximativ 5 milioane de euro.

„Suntem dezamăgiţi pentru că începând cu săptămâna aceasta, din 23 martie încolo, expiră termenele de preaviz şi oamenii urmează să plece în şomaj. Adică statul român mai plăteşte, pentru nepăsarea şi indolenţa pe care au manifestat-o până acum, vreo 10 milioane de euro pentru un an de zile de şomaj pentru oamenii aceştia, pentru că trebuie să le plătească ajutoarele de şomaj. Suntem revoltaţi că guvernanţii au fost uniţi să salveze datoriile băncilor, uitaţi-vă ce s-a întâmplat şi ce iniţiative legislative au avut dânşii. Nu se poate aşa ceva, să spui, la un moment dat, de COS Târgovişte, doar declarativ, că trebuie să meargă înainte procedura. Mi se pare că nu s-a schimbat în nimic politica românească”, spus Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia.

La finalul lunii noiembrie 2020, ministrul de atunci al Economiei, Virgil Popescu, anunţa că activele funcţionale ale COS Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, de către o societate comercială nou înfiinţată în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariaţii combinatului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult