13th aprilie 2021
Home » COVID-19. Măsuri speciale în Penitenciarul VIP de la Găești

COVID-19. Măsuri speciale în Penitenciarul VIP de la Găești

de reporterpenet

Penitenciar Gaesti

Dat fiind contextul epidemiologic generat de răspândirea coronavirusului inclusiv pe teritoriul României, Conducerea Penitenciarului Găești a luat mai multe măsuri.


COMUNICAT INTEGRAL PENITENCIARUL GĂEȘTI

Astfel, nu li se va permite accesul în unităţile penitenciare persoanelor vizitatoare (aparţinători ai persoanelor private de libertate) care:
-au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19);
-care au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19),
-care manifestă stări febrile, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală şi care şi-au programat sau intenţionează să se programeze pentru vizitarea unor persoane private de libertate.

Facem apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării tuturor măsurilor de natură a preîntâmpina orice situaţie de risc, atât pentru protecţia persoanelor private de libertate, a angajaţilor unităţii penitenciare, cât şi a vizitatorilor.

Totodată, precizăm faptul că, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, din data de 24 februarie a fost elaborat și transmis un plan de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate. vizează 3 paliere de intervenţie, atât din perspectivă epidemiologică, cât şi raportat la gradul de siguranţă asociat sistemului penitenciar, respectiv: măsuri de prevenţie generală, măsuri de intervenţie specifice deţinuţilor extrădaţi din zone cu risc epidemiologic crescut pentru COVID-19 şi măsuri de intervenţie în situaţii de criză.

Au fost asigurate, de asemenea, fondurile necesare în vederea dotării personalului şi a altor persoane care intră în contact cu deţinuţii, cu materiale de protecţie (măşti, dezinfectanţi, mănuşi, halate, costume de protecţie, termometre, scanner temperatură etc.).

Măsurile prevăzute sunt revizuite constant, prin raportare la evoluţia situaţiei la nivel national.

Pentru mai multe informaţii desemnăm persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector de poliție penitenciară Ionela Claudia ISPAS, e-mail: ionela.ispas@anp.gov.ro, tel. 0744 65 61 39.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult