15th aprilie 2021
Home » Creşte rata infectării în Dâmboviţa. Comunele vizate de ultimele hotărâri ale autorităților

Creşte rata infectării în Dâmboviţa. Comunele vizate de ultimele hotărâri ale autorităților

de reporterpenet

Incidenţa cazurilor de Covid a crescut cu 63% în ultima săptămână în judeţul Dâmboviţa, iar indicele de referinţă a urcat de 0,89 la 1,5 la mia de locuitori.

„Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creşteri semnificative şi în judeţul Dâmboviţa. Ultima săptămână a înregistrat o creştere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în judeţul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referinţă a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Dâmboviţa.

Conform acestuia, două localităţi din judeţ sunt în carantină, Pucheni şi Lucieni, însă „în ritmul actual de infectare, cu siguranţă şi pentru alte localităţi va fi dispusă măsura carantinei zonale”. „După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu doreşte să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână”, au transmis reprezentanţi Prefecturii.

Aceştia speră ca în scurt timp să fie activate toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite din judeţ, în prezent funcţionând doar 5 centre în unităţile spitaliceşti şi 6 centre comunitare (două în Târgovişte şi câte unul în Răcari, Aninoasa, Corneşti, Corbii Mari).

„Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populaţiei, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanţarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măştii în afara domiciliului rămân acţiuni eficiente şi la îndemâna noastră pentru a depăşi cu bine acest al treilea val”, a mai transmis Prefectura.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult