15th iunie 2024
Home » Cu cât se va vinde oțelul-beton fabricat la COS Târgoviște. Beltrame a făcut anunțul

Cu cât se va vinde oțelul-beton fabricat la COS Târgoviște. Beltrame a făcut anunțul

de reporterpenet

La aproximativ șase luni de la preluarea Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște, compania Beltrame prezintă rezultatele inițiale, abordarea de piață și propriile estimări privind prețul oțelului beton.

Grupul AFV Beltrame s-a angajat, la preluarea combinatului de la Târgoviște, în luna martie 2022, că va relua producția locală de oțel beton și va lansa planul de investiții pentru modernizare.

De asemenea, grupul a anunțat că va construi o unitate nouă de producție, unică în lume, care se va încadra sub limitele de emisii de 50 kg CO2 / to de produs si care va conferi Romaniei poziția de deschizător de drumuri în această industrie.

Singurul producător de oțel beton din România

La scurt timp de la achiziționarea combinatului, a fost repornită activitatea laminorului de oțel beton și a celui de bare de oțel special, Donalam AFV Beltrame fiind, în acest moment, singurul producător de oțel beton din România.

Au fost de asemenea demarate procesele necesare obținerii de certificări și avizări tehnice. La finalul lunii august a fost obținut avizul tehnic necesar în vederea comercializării produselor.

“Piața de oțel beton din România și toți actorii implicați se confruntă cu o lipsă de predictibilitate și de repere în ceea ce privește calitatea, serviciile, sistemul de distributie – atât din cauza absenței, până în acest moment, a unui producător local, dar și din cauza lipsei unei abordări coerente din punct de vedere comercial. Intenția noastră este să construim relații comerciale de durată cu clienții noștri, oferindu-le, dincolo de produse de calitate, transparență privind costurile și o informare corectă. În acest sens, ținând cont de contextul actual, de prețul energiei electrice, al gazului și al transportului, estimarea noastră privind prețul oțelului beton ex-works Târgoviște se situează între 900-940 de EUR/tonă”, a precizat Carlo Beltrame, CEO România și Franța, într-un comunicat de presă.

Grupul italian Beltrame, care a cumpărat, vineri, 11 martie 2022, Combinatul de Oţeluri Speciale (COS), cu 38 de milioane de euro.

Autorităţile locale au primit asigurări din partea colosului metalurgic italian că la COS Târgovişte (fost Mechel) va fi pompată o sumă de până la 500 de milioane de euro în următorii 4-5 ani, aceasta fiind cea cea mai mare investiţie realizată în judeţul Dâmboviţa după Revoluţia din Decembrie 1989.

Investiţiile vor viza retehnologizarea actualelor facilităţi de producţie, cum ar fi Oţelăria sau Laminorul, care vor „înghiţi” aproximativ 15 – 17 milioane de euro anual.

La aceste s-ar adăuga o investiţie într-o Oţelărie nouă, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro. De asemenea, energia folosită la funcţionarea combinatului va fi una verde, pentru că se va realiza un parc fotovoltaic.

Despre AFV Beltrame Group

Înființat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 7 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.500 de angajați, peste 2 milioane de tone de oţel vândute anual și activități comerciale în peste 40 de țări.

COS Târgoviște prinde viață. Grupul italian Beltrame vrea să înceapă producția cât mai repede și angajează șomeri

Beltrame pornește motoarele de la COS Târgoviște. Câte tone fier beton ar produce pe lună

Ciucă, după vânzarea COS Târgovişte către Beltrame: Se vor crea 1.000 de noi locuri de muncă

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult