25th iulie 2024
Home » Cum a ajuns agricultura României să fie singura din lume cu rating excepţional. Explicaţiile specialiştilor

Cum a ajuns agricultura României să fie singura din lume cu rating excepţional. Explicaţiile specialiştilor

de reporterpenet

România este singura ţară din lume care a primit calificativul excepţional la toate recoltele agricole, lucru explicat de specialiştii Clubului Fermierilor Români pentru „Adevărul” nu numai din punct de vedere al fenomenelor meteorologice, ci şi al tehnologiei folosite.

„România este creditată cu o recoltă de nivel Excepţional la toate categoriile de mărfuri. Astfel grâul românesc livrează peste 11 mil tone faţă de 9.6 mil în 2019. Nu cuantificăm anul 2020 fiind un an extrem de păgubos pentru agricultura României şi astfel cele 6.7 mil tone rezultate din producţia afectată de seceta pedologicî nu constituie o bază pentru statistică. Suprafaţa de pe care a fost recoltată această cantitate este de 2.17 mil hectare.
Orzul de furaj a livrat peste 1,7 mil tone, faţă de un 1,5 mil tone în 2019, un rezultat excelent ţinând cont de doar cele 300.000 hectare înfiinţate cu orz în România.
Rapiţa generează 1,3 mil tone din 390.000 de hectare, ceea ce iarăşi ridică indicele de perfomanţă agricolă a României. Randamentul este unul excelent.
Prognoza de recoltă de seminţe de floarea soarelui este una de asemenea excelentă, circa 3.3 mil de pe 1,2 mil hectare, ceea ce poziţionează România cu un randament de 34% din total producţie la nivel european ce este cotată la 9,74 mil tone de pe o suprafaţă de 4,4 mil hectare. Astfel România este producătorul majoritar la nivelul Uniunii Europene.
Porumbul este prognozat la peste 15 mil tone de pe o suprafaţă apropiată de 2,5 mil hectare. Ceea ce ne poziţionează de asemenea în prima poziţie la nivel european”, a declarat pentru „Adevărul” Cezar Gheorghe, consultant CFRO şi Owner Romanian Agri Column.

Continuarea, în ADEVĂRUL

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult