25th septembrie 2021
Home » Cum a reușit Florin Popescu să primească eliberarea condiționată de la Tribunalul Prahova

Cum a reușit Florin Popescu să primească eliberarea condiționată de la Tribunalul Prahova

de reporterpenet
Cum a reușit Florin Popescu să primească eliberarea condiționată de la Tribunalul Prahova

Cum a reușit Florin Popescu să primească eliberarea condiționată de la Tribunalul Prahova

Fostul președinte al CJ Dâmbovița și deputat PDL, Florin Popescu, supranumit și „Baronul puilor”, a fost eliberat condiționat după ce instanța a respins ca nefondat contestația procurorilor DNA. Florin Popescu a fost condamnat în martie 2016 la doi ani de închisoare cu executare pentru că a cerut, în campania electorală din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a împărţit alegătorilor.

Care au fost acuzațiile

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Florin Popescu, în 27 iunie 2014, acuzându-l că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al PDL, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.

Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent, ulterior demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Florin Popescu la doi ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Anchetatorii au arătat, în rechizitoriu, că în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunţătorului că se apropie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 de euro. Denunţătorul, susţine DNA, i-ar fi răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

Într-un alt dosar, în 29 octombrie, instanţa supremă a dispus achitarea lui Florin Popescu pentru conflict de interese şi fals în declaraţiile de avere. Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe fostul deputat că, în perioada în care a fost preşedintele CJ Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar.

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dâmboviţa şi preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012. În decembrie 2012, Florin Popescu a obţinut un mandat de deputat în Dâmboviţa. Acesta fusese deputat şi în mandatul 2004-2008.

La începutul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui.

Solutia pe scurt: În baza art 425/1 alin 7 pct. 1 lit b Cpp respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI împotriva sentinţei penale nr 1238/ 15.05.2017 a Judecătoriei Ploieşti.privind pe condamnatul POPESCU FLORIN AURELIAN Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului . Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.07.2017
Document: Hotarâre 342/2017 21.07.2017

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult