7th martie 2021
Home » Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe iPhone și Android

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe iPhone și Android

de reporterpenet

Imagini pentru unknown number

Este foarte probabil să-ți fi dorit de la primul tău telefon mobil să știi cum afli cine te sună cu număr necunoscut. O nouă aplicație pentru iPhone și Android face o treabă surprinzător bună în a-ți oferi răspunsul.

Indiferent cât de mică sau de mare este lista ta de contacte pe mobil sau cât de precauți ești în a împărtăși numărul de telefon cu diverși, te vei lovi inevitabil de numere pe care nu le ai în agendă. Poate fi vorba de un prieten vechi căruia i-ați pierdut numărul când ți-ai schimbat smartphone-ul sau poate e Vodafone-ul care vă cere feedback pentru apelul de ieri la serviciul clienți.

În orice caz, deși se întâmplă surprinzător de rar să vă mai loviți de un Apelant necunoscut sau Unknown Caller, de câteva ori pe zi, pe ecranul telefonului, apare un număr pe care nu îl aveți în agendă. Din acest motiv, am căutat să învăț cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Soluția efectivă nu este deloc complicată, dar mai îmbucurător decât atât, este faptul că vine la pachet cu alte câteva beneficii.

Trecând peste faptul că soluția vine sub forma unei banale aplicații, am fost foarte curios vizavi de modul în care funcționează. Cum mă așteptam, trebuia să fie vorba de o formă de crowdsourcing. Din momentul în care vă instalați aplicația și vă creați un cont sau vă autorizați telefonul pentru a o utiliza, în mod implicit, îi dați acordul să vă acceseze agenda. În acel moment, lista voastră de contacte se cumulează cu a altor câteva milioane de utilizatori pentru ca, în final, să se ajungă la valoarea astronomică de peste ,,2 miliarde de numere de telefon” menționate pe site.

Aplicația în cauză poartă numele de Truecaller, este gratuită și poate fi descărcată pentru iPhone, Android, cu un click pe oricare dintre platforme. Există aceeași bază de date și online la adresa Truecaller.com. Ideal ar fi însă să îți instalezi această aplicație pe telefon, deoarece, în funcție de permisiunile pe care le acordați la instalare, vă poate notifica în timp real dacă sunteți sunați de un număr de tip spam. Acesta din urmă poate fi fie de la vreun comerciant online, fie de la vreun operator de telefonie sau personaj rău intenționat.

După instalarea Truecaller, vei urma câțiva pași de configurare care funcționează și ca un mic tutorial. Dacă ai telefonul în română, respectivele informații, îți vor fi servite în română. Pe iPhone, deși cred că este similar și pe Android, trebuiă permiteți Truecaller să funcționeze ca un manager de apeluri pentru a te informa dacă primești apeluri de tip Spam. Pentru asta, trebuie să intri în Configurări sau Settings, la Telefon, urmat de un tap pe Blocarea și identificarea apelurilor. Pe această pagină, asigură-te că Truecaller este activ. Din acel moment, un apel de la TopShop, de exemplu, poate fi recepționat în continuare, dar în momentul în care ești sunat, ecranul telefonul va fi roșu și se va vedea că este vorba de un apel Spam.

Răspunsul la întrebarea ”cum afli cine te sună cu număr necunoscut” implică însă câțiva pași în plus. Care sunt aceștia, vedeți pe playtech.ro.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult