7th martie 2021
Home » Cum arată cea mai mare și mai puternică rachetă din istoria omenirii, pe care Elon Musk vrea să o trimită pe Marte

Cum arată cea mai mare și mai puternică rachetă din istoria omenirii, pe care Elon Musk vrea să o trimită pe Marte

de reporterpenet

Elon Musk a demarat construcţia celei mai mari şi mai puternice rachete din istoria omenirii

Antreprenorul născut în Africa de Sud a postat pe Instagram o poză care indică cele mai noi progrese realizate în construcţia Big Falcon Rocket, sau Big F***ing Rocket după cum preferă acesta s-o numească.

Sistemul BFR va fi folosit pentru colonizarea planetei Marte care va începe în deceniul următor.

Postarea de pe Instagram reprezintă o imagine cu o structură cilindrică realizată din metal care va funcţiona ca o matriţă pentru realizarea corpului BFR. Cu ajutorul acesteia se vor realiza părţile componente a rachetei Big Falcon. Materialul ales, care va fi folosit la fabricaţie, este fibra de carbon, care prezintă un raport excelent greutate/durabilitate.

Sistemul BFR este compus din două trepte complet reutilizabile. Un propulsor de aproape 60 de metri înălţime şi o capsulă de echipaj cu propulsor ataşat, cu înălţimea de 48 de metri. Asamblată, Big Falcon Rocket este cu 15% mai înaltă decât Statuia Libertăţii şi este capabilă să transporte în spaţiu 100 de oameni, împreună cu 150 de tone de cargo.

Nava spaţială care va merge spre Marte // FOTO via SpaceX

Treapta 2 a rachetei, capsula de echipaj care are rol de navă spaţială, va fi echipată cu panouri fotovoltaice care vin în completarea motoarelor pe combustibil fosil. Ele vor fi folosite pentru a ţine în funcţiune sistemele electrice vitale în drumul către Marte, care va dura aproximativ şase luni.

Captură Instagram Elon Musk

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult