15th iunie 2024
Home » Cum arată un generator de mare putere, trimis de ISU în localitățile afectate de vremea rea

Cum arată un generator de mare putere, trimis de ISU în localitățile afectate de vremea rea

de reporterpenet


Din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

ISU Dâmboviţa, în sprijinul cetăţenilor din Ialomiţa, rămaşi fără energie electrică din cauza vremii nefavorabile din weekend

Generatoarele sunt mobilizate din județele Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Covasna Dâmbovița, Galați, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vranca și Vâlcea și Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme.

„Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice. Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică. Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, care a venit în sprijinul cetățenilor din Ialomița”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmbovița.

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult