15th iunie 2024
Home » Cum au decurs primele probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, în Dâmbovița

Cum au decurs primele probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, în Dâmbovița

de reporterpenet

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, a început luni, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. În județul Dâmbovița s-au înscris 937 de candidați, dintre care 625 din promoția curentă, respectiv 312 candidați din promoțiile anterioare.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 258 candidați (80,12% din totalul de 322 de candidați înscriși la această probă).

Potrivit ISJ Dâmbovița, pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, absolvent al Liceului Tehnologic „Iordache Golescu” Găești (telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

La Proba E)c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 au fost prezenți 537 candidați (82,61% din totalul de 650 candidați înscriși la această probă): 411 la matematică și 126 la istorie. Au fost absenți 113 candidați.

De asemenea, un elev din centrul de examen Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgoviște, absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Vișina a fost eliminat pentru tentativă de fraudă (telefon în sala de examen).

Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Candidații mai au de susținut Proba E)d – proba la alegere a profilului și a specializării, miercuri, 18 august 2021.
Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult