22nd martie 2023
Home » Cum fentau doi foști angajați EMAG compania, prin crearea de vouchere cu care achitau produsele

Cum fentau doi foști angajați EMAG compania, prin crearea de vouchere cu care achitau produsele

de reporterpenet

Doi foşti angajaţi ai EMAG au prejudiciat firma cu peste 200.000 de lei, folosind vouchere pentru a cumpăra produse livrate la easy box.Ei au fost prinşi în flagrant şi reţinuţi.

Doi bărbaţi cu vârste de 26 şi 28 de ani, unul din Dâmbovița și unul din Buzău, foşti salariaţi ai unei mari platforme de vânzări pe internet, sunt cercetaţi de Poliţie pentru fraudă informatică.

În perioada în care au lucrat pentru magazinul online, au pus la punct un sistem prin care au reuşit să cumpere, folosind vouchere, produse în valoare de peste 200.000 de lei, pentru care cereau livrarea la easy box.

Ei au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce ridicau unele dintre produsele comandate şi pentru care intenţionau să plătească cu vouchere.

Ancheta în acest caz a pornit după ce reprezentantul unei societăţi comerciale care operează o mare platformă de comerţ online a făcut plângere reclamând că un fost angajat fraudează compania, cumpărând diverse produse pe care le achită cu vouchere pe care le-a generat în perioada în care a lucrat la respectivul agent economic.

”La data de 3 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că în perioada octombrie 2020-martie 2023 un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere” transmite, joi, Poliţia Judeţeană Prahova.

Din cercetări a reieşit că fostul salariat în cauză era ajutat de un alt bărbat în vârstă de 28 de ani. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei doi bărbaţi, unul din Buzău, celălalt din Dâmboviţa, au lucrat pentru scurt timp, respectiv două-trei luni, la respectiva companie, timp în care au creat adrese de e-mail folosind date false şi au generat vouchere cu care achitau integral produse cumpărate de pe platforma online. Ulterior, multe dintre bunuri erau vândute sub preţul de magazin.

Prejudiciul cauzat astfel de ridică la aproximativ 210.000 de lei.

Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce ridicau bunuri plătite cu voucherele generate în mod fraudulos. La locuinţa unde cei doi locuiesc poliţiştii au făcut o percheziţie în urma căreia au descoperit mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro.

Cei doi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult