16th mai 2021
Home » Cum să-ți protejezi drepturile drepturile intelectuale

Cum să-ți protejezi drepturile drepturile intelectuale

de reporterpenet

ed 1

Proprietatea intelectuală reprezintă un bun important al fiecăruia dintre noi. Avem dreptul de a ne-o apăra și obligația de a respecta creațiile semenilor noștri. Pentru a putea să ne protejăm invențiile, trebuie să știm care sunt aliații noștri în acest sens. Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște vine, din nou, în sprijinul cetățenilor și prezintă modalități prin care ne putem feri de furtul proprietății intelectuale.

Miercuri, 12 octombrie 2016, EUROPE DIRECT Târgoviște și-a deschis porțile pentru cei interesați de protecția invențiilor proprii. Pentru a marca prima ediție a unui eveniment denumit generic Ziua porților deschise, centrul european a desfășurat, în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, un seminar interactiv cu titlul Educația în domeniul proprietății industriale – o nevoie stringentă a României. În cadrul său au fost dezbătute aspecte precum marca și designul comunitar, ce înseamnă proprietatea individuală – totul despre brevet, marcă și design. La eveniment au participat elevi de la liceele târgoviștene și studenți ai Universității Valahia de la Facultățile de Drept și Științe Administrative și Științe Economice.

După prezentări, au avut loc discuții libere în cadrul cărora specialiștii OSIM au răspuns întrebărilor adresate de participanți. Cei prezenți au fost stimulați să-și protejeze creațiile prin intermediul unei reprezentații de teatru forum cu tema Furtul proprietății intelectuale pe înțelesul tuturor. Spectatorii au fost încântați de oportunitatea de a deveni actori pentru câteva momente și a schimba ceva în societate, astfel încât au intervenit în scenariul piesei și au găsit soluții pentru a stopa furtul unui proiect și hărțuirea în mediul școlar.

Evenimentul s-a încheiat în aceeași notă nonformală. Spectatorii au participat la vernisajul unei expoziții inedite. Fascinanta evoluție a invențiilor a fost prezentată prin intermediul unei colecții de antichități expuse pentru a fi admirate pe tot parcursul acțiunii. Expoziția a fost posibilă cu sprijinul înfocatului colecționar Bogdan Constantin Neculăescu.

Cei prezenți au fost încântați pentru că au avut ocazia de a învăța atât de multe și și-au exprimat dorința de a participa și la alte activități similare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru implicare și îi invită și la următoarele evenimente!

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult