2nd martie 2021
Home » Cum se prepară omleta în coajă de ou. Reţeta inedită, explicată pe îndelete

Cum se prepară omleta în coajă de ou. Reţeta inedită, explicată pe îndelete

de reporterpenet
FOTO: Adevărul

FOTO: Adevărul

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri, omleta se poate găti în nenumărate feluri, singura limitare fiind dată doar de imaginaţia bucătarului de ocazie care vrea să o prepare.

Pentru a prepara inedita omletă în coajă este nevoie în primul rând de ouă. Pentru o singură porţie ajung în principiu trei ouă, iar pentru două porţii e nevoie de 6-8 ouă, dar şi o linguriţă de unt şi una de apă minerală. Plus, desigur, nelipsita sare şi nelipsitul piper.
Mai întâi, ouăle se spală bine, după care se sparg cu multă atenţie exact în dreptul treimii superioare. Apoi, se scoate „căpăcelul” de coajă de ou şi se toarnă conţinutul interior într-un castron. În paralel, coaja ouălor se spală bine şi cu multă grijă în interior şi se lasă la scurs. Se ia apoi şi se adaugă apa minerală, sare şi pieper, după gust, se amestecă alături de ouă, iar conţinutul rezultat se bate bine.
În paralel, în funcţie de preferinţe, se pot tăia câteva feliuţe de şuncă, bacon sau caşcaval sau se poate pune pur şi simplu brânză. Între timp, untul se topeşte la foc mic într-o tigaie, apoi toarnă ouăle şi se face omleta, întorcându-se pe ambele părţi. Şi dacă umezeala s-a zvântat, cojile de ouă se umplu cu omletă. Pentru un gust şi mai bun, dar şi pentru aspect, se poate orna cu aproape orice, de la şuncă, verdeaţă şi până la caşcaval.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult