7th martie 2021
Home » Curtea Domnească din Târgoviște intră în reabilitare. Ce obiective sunt vizate

Curtea Domnească din Târgoviște intră în reabilitare. Ce obiective sunt vizate

de reporterpenet

Turnul Chindiei şi alte obiective din Curtea Domnească, restaurate şi conservate cu fonduri europene
Curtea Domnească din Târgoviște va intra, din nou, la reabilitare. Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat, vineri, că a fost semnat un proiect de restaurare și conservare a Curții Domnești.

„Urmare a finalizării procedurilor de achiziție publică, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat joi, 4 iunie 2020, documentele privind adjudecarea firmei câștigătoare pentru execuția de lucrări de restaurare și conservare, în vederea realizării obiectivului de investiții „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Proiectul are o valoare de 13.347.074,56 lei și este realizat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește valorificarea durabilă a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească”, prin conservarea și protejarea obiectivelor istorice: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului.

Acesta este cel de-al doilea proiect de restaurare a Curții Domnești, după ce în perioada 2008-2010 s-au mai investit alte 3,5 milioane de euro.

Turnul Chindiei, celebrul obiectiv istoric, construit pe vremea domnitorului Vlad Ţepeş, este marcă înregistrată a Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult