26th octombrie 2021
Home » Dacia a donat 50 de tablete pentru elevii defavorizați din Dâmbovița

Dacia a donat 50 de tablete pentru elevii defavorizați din Dâmbovița

de reporterpenet

50 de elevi din zone defavorizate din județul Dâmbovița vor învăța de pe tablete donate de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia.

Este a doua donație a Fundației în sprijinul educației copiilor din aceste comunități, după cea din toamna anului trecut, când au fost oferite primele 50 de tablete către copii din mediul rural și urban.

Tabletele au fost livrate marți, 23 februarie, Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în prezența conducerii acestora, a reprezentanților Dacia și a directorilor de școli și licee, urmând să fie distribuite astăzi elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

„Asistăm de prea multe ori la neajunsurile din procesul de educație, în toate etapele de învățare. Din păcate, sunt zone geografice dezechilibrate în ceea ce privește accesul la educație, iar rata abandonului școlar timpuriu este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Pandemia izbucnită anul trecut a impus trecerea la învățământul online, iar experiențele digitale au pătruns puternic în viețile noastre. E important ca școala să nu se oprească și, din acest motiv, continuăm să îi susținem pe cei care se confruntă cu lipsuri materiale în familiile în care se dezvoltă. Le asigurăm continuitate în activitățile curriculare, fără grija obstacolelor legate de conexiunea și desfășurarea orelor online, ținând cont de această alternanță a prezenței fizice cu cea online”, a declarat Gabriel Vieru, director al Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia.

Fiecare tabletă a fost configurată corespunzător de către echipa IT Dacia, în regim de voluntariat.

„Gândul că putem ajuta copiii care își doresc să învețe, au rezultate bune, dar condiții sociale și financiare precare, este o motivație în sine pentru oricine ar dori să se implice”, a adăugat Cristian Urea, manager IT.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult