5th martie 2021
Home » Dâmbovița: Bătaie mare pentru fondurile destinate internetului de mare viteză

Dâmbovița: Bătaie mare pentru fondurile destinate internetului de mare viteză

de reporterpenet
FOTO: Playtech

FOTO: Playtech

Ministerul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale (MCSI) a anunţat ieri că va fi prelungit cu 30 de zile, până la începutul lunii noiembrie, termenul pentru depunerea proiectelor vizând reţelele de comunicaţii electronice în bandă largă.

Termenul iniţial de depunere a proiectelor era 4 octombrie. Bugetul pentru acest program este de 64 de milioane euro, prin care se doreşte realizarea a 70.000 de proiecte. Scopul acestor investiţii este dezvoltarea digitală a zonelor rurale la acelaşi nivel cu cea înregistrată în mediul urban.

Proiectele vizează dezvoltarea internetului de mare viteză în 3.223 de localităţi din 15 judeţe: Iaşi, Bacău, Neamţ, Botoşani, Suceava, Vaslui, Buzău, Cluj, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea, Prahova şi Brăila. Proiectele propuse de companii pot cuprinde un singur judeţ sau mai multe judeţe, dacă sunt puţine localităţi într-unul singur, potrivit oficialului din cadrul MCSI.

„Românii din aproximativ 168.000 de gospodării situate în zone care nu au reţele de comunicaţii electronice în bandă largă vor putea beneficia de internet de mare viteză datorită unor proiecte finanţate din fonduri europene”, estimau, la începutul lunii iulie, reprezentanţii celor două ministere.

Valoarea unui proiect variază între 1,05 şi 4,66 milioane euro, în funcţie de tipul de solicitant şi de indicatorii propuşi. Durata maximă de implementare a proiectului este de cel mult 36 luni de la data semnării contractului de finanţare.

Pot solicita finanţare pentru implementarea proiectelor microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii sau mari, care sunt furnizori de comunicaţii electronice de cel puţin trei ani neîntrerupt.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult