16th aprilie 2021
Home » Dâmbovița. Biblioteca Județeană și Centrul Europe Direct vă invită la documentare creative

Dâmbovița. Biblioteca Județeană și Centrul Europe Direct vă invită la documentare creative

de reporterpenet
Dâmbovița. Biblioteca Județeană și Centrul Europe Direct vă invită la documentare creative

Dâmbovița. Biblioteca Județeană și Centrul Europe Direct vă invită la documentare creative

Vineri, 5 mai, ora 17:00 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în cadrul KineDok powered by One World Romania ediția a 3-a în Dâmbovița prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște rulează filmul „SFÂRȘITUL LUMII”.

„Sfârșitul lumii” este un documentar intim, creativ și extrem de vizual în care două povești se întrepătrund într-una singură, în timpul unei nopți. Într-un oraș mare, mulți oameni, tulburați de singurătate, sunt legați de o singură nevoie, aceea de a vorbi cu cineva. Unii sună la 112, chiar dacă nu este neapărat necesar, alții sună la radio. De data aceasta subiectul transmisiei radio este sfârșitul lumii prezis de calendarul mayaș. Prezentatorul îi întreabă pe ascultători ce înseamnă acest lucru pentru fiecare dintre ei. Vorbesc despre lucruri tragice și dureroase, și uneori despre lucruri mărunte și amuzante. Dorința lor de a fi auziți, de a comunica, de a-și împărtăși experiențele cu altcineva este evidentă și emoționantă. Radio-ul este un laitmotiv care leagă evenimentele acestei nopți – îl auzim în ambulanță sau într-un centru de supraveghere a orașului, unde putem vedea viața de noapte prezentată pe zeci de ecrane. Radio-ul leagă elementele filmului în materie de structură și semnificație: este sursa celor mai importante întrebări.

Premii si festivaluri

|2015| 10th ZUBROFFKA Short Film Festival – GRAND PRIX
|2015| DOC NYC – Official Selection
|2015| 24th Hot Springs Documentary Film Festival – Best Documentary Short Award.
|2015| 22th Canadian International Documentary Festival HotDocs, Toronto, Canada – Official
Selection
|2015| 34th „Young&Film” Festival of Film Debuts, Legal Culture Award, Koszalin, Poland.
|2015| 15th International Film Festival T-Mobile New Horizons, Wrocław, Poland.
|2015| 55th Krakow Film Festival, Kraków, Poland – Polish Competition.

Biografie regizor:

Monika Pawluczuk este un regizor de film documentar, cel mai cunoscută pentru „When I Am A Bird” (2013), „Models” și „It’s You Who Should Change” (2007). Înainte de a-și începe cariera cinematografică a lucrat ca jurnalist de film și televiziune, crainic, regizor și producător. Împreună cu Katarzyna Miller a scris cartea „How to Be a Woman and Not Go Crazy”, tradusă în mai multe limbi. A absolvit American Studies Center și Journalism Center la Universitatea din Varșovia, dar și DOK PRO Documentary Programme la Wajda School.

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și Centrul Europe Direct, vă invită să vizionați în fiecare lună, câte un film documentar, după următorul program:

Sfârșitul Lumii 17:00 05.05.2017
Cinema, Mon Amour 17:00 09.06.2017
Ordine de sus & Aceia 17:00 07.07.2017
Ceață peste Râu 17:00 04.08.2017
Cambridge 17:00 01.09.2017
5 octombrie 17:00 06.10.2017
Doar o Răsuflare 17:00 03.11.2017
Liberi 17:00 08.12.2017
_____________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult