11th noiembrie 2024
Home » Dâmbovița, județ pilot pentru testarea unei metode noi de corectare a lucrărilor la Evaluarea Națională

Dâmbovița, județ pilot pentru testarea unei metode noi de corectare a lucrărilor la Evaluarea Națională

de reporterpenet

Județele Dâmbovița și Călărași vor fi locații pilot pentru testarea unui sistem nou de corectură a lucrărilor naționale – Bacalaureat și Evaluare Națională. Vorbim de o corectură la distanță, un fel de corectare digitalizată, prin care profesorii din cele două județe scanează și încarcă într-un „cloud” lucrările, iar altcineva, le corectează din fața calculatorului.

Practic, testele vor fi rezolvate pe hârtie, ca și până acum, apoi vor fi scanate în fața elevilor și corectate digital. După ce vor fi scanate vor fi transmise pe o platformă în sistem securizat către evaluatori. Profesorii vor primi lucrările anonimizate pentru a fi corectate în format electronic. Nici evaluatorul 1, nici evaluatorul 2, nu se cunosc între ei.

Corectarea lucrărilor se va face digital la Evaluarea Națională în Dâmbovița și la Bacalaureat în Călărași.

„Vor fi scanate lucrările și încărcate într-un cloud. Încărcăm online toate lucrările, avem scannere pe care le primim printr-un program finanțat de Banca Mondială, performante și uor de utilizat. Nu e nevoie de plimbarea lucrărilor ca anii trecuți. Pe elevi nu îi afectează în niciun fel. Eu cred că evoluăm, este un pas înainte. Dacă lucrurile merg bine cu piloatarea în cele două județe, se va extinde la nivelul întregii țări”, ne-a spus prof. Ileana Nicolaescu, inspector general al ISJ Dâmbovița.

Nu au fost anumite criterii pentru alegerea celor două județe, spune secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. Sorin Ion. S-au căutat însă două județe medii, atât ca numărul elevilor, cât și în privința rezultatelor obținute an de an.

„Pentru copii nu se schimbă nimic. Evaluarea se va face la fel, doar partea procedurală e diferită. Dâmbovița și Călărași le-am ales ca fiind județe medii, ca populație și ca și clasament în topurile naționale. Dacă funcționează mai bine transmiterea lucrărilor, extinem la nivel național. Eliminăm, astfel, riscul de a se cunoaște între ei cei doi evaluatori, pentru a se corecta independent evaluarea. Pe deasupra câștigăm și timp între corecturi”, spune prof. Sorin Ion.

Ministrul Educației a precizat că pe viitor își dorește să extindă digitalizarea Evaluării Naționale și a BAC-ului pentru toată țara.

Media generală la Bcalaureat 2021, în Dâmbovița, a fost de 65.65%, față de media la nivel național – 69.80%. La Evalurea Națională, rata de promovabilitate a fost de 76,90%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult