Frigiderul tău nu este un simplu dulap în care arunci la întâmplare mâncarea. Este un aparat electrocasnic care te ajută să îţi păstrezi gustările preferate, condimentele şi alimentele în condiţii optime. Dacă vrei să te bucuri de prospeţimea alimentelor tale cât mai mult timp, este bine să ştii care sunt acele zone ale frigiderului care au temperaturi diferite.
Frigiderul are multe compartimente, care servesc unor scopuri diferite, aşa că îţi prinde bine să descifrezi „harta“ cu cele mai bune zone ale acestuia, în care poţi păstra alimentele în funcţie de tipul şi de prospeţimea lor.
Sertarele congelatorului
Să începem cu lucrurile evidente. Congelatorul este perfect pentru a depozita alimentele congelate. Cuburile de gheaţă pentru băuturi şi smoothie-uri se păstrează aici, la fel şi fructele congelate, legumele congelate, carnea congelată, supa concentrată de legume sau de carne şi altele. Dacă vrei, poţi păstra aici un număr surprinzător de alimente, pentru a le folosi ulterior, cum ar fi tortilla, sosul pentru paste. Poţi congela pâinea până la maximum 3 luni, dar nu o ţine în frigider, pentru că se va usca.