16th mai 2021
Home » De ce sunt periculoși șoarecii și cum pot fi eliminați (P)

De ce sunt periculoși șoarecii și cum pot fi eliminați (P)

de reporterpenet

Micile vietăți ne invadează adesea gospodăriile, iar mulți dintre noi folosesc diferite capcane pentru a-i prinde sau apelează la firmele ddd care prestează servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Cum începe acțiunea de capturare a șoarecilor

Odată sosiți la fața locului, specialiștii în servicii deratizare vor începe acțiunea de eliminare a acestor dăunatori, iar totul începe cu identificarea speciei.

În ciuda faptului că există un număr mare de specii de șoareci care trăiesc în sălbăticie, specii cum ar fi șoarecele de câmp, șoarecele de casă și șoarecele cerb pot fi întâlniți cel mai des în gospodăriile și locuințele oamenilor. Dintre aceste specii, șoarecele de casă este cel mai frecvent întâlnit.

Acesta poate intra în casă prin golurile din podele și pereți, și poate trece prin găuri care au diametrul de 5 milimetri. Aceste rozătoare pot folosi firele orizontale pentru a se deplasa de-a lungul structurilor și pot realiza salturi de peste 0.3 metri.

Ce mănâncă șoarecii

Șoarecilor de casă le plac foarte mult alimentele dulci dar se hrănesc cu tot ceea ce găsesc. De menționat este faptul că aceste rozătoare pot purta diferite boli, și pot provoca mari daune locuințelor pentru că pot infecta alimentele și pot roade cablurile de la instalația electrică.

De ce sunt periculoși șoarecii. DERATI-SERV.RO

De ce sunt periculoși șoarecii. DERATI-SERV.RO

De aceea, în momentul în care constată că au șoareci în gospodărie, locatarii preferă adesea să încerce eliminarea acestora pe cont propriu. Fie aleg să folosească diferite capcane mecanice pentru prinderea acestor dăunători, fie folosesc diferite otrăvuri pentru eliminarea lor.

Uneori această soluție poate fi utilă, dar când este vorba despre o infestare mare, este nevoie de ajutorul specialiștilor în servicii de deratizare.

Experții în astfel de servicii sunt bine instruiți și știu care sunt locurile în care trebuie să amplaseze capcanele pentru a elimina aceste rozătoare. În plus, aceștia au la dispoziție capcane mecanice mai eficiente decât cele folosite de oamenii de rând.

De asemenea, firmele care prestează servicii de deratizare utilizează otrăvuri mult mai puternice decât cele care se găsesc în comerț. Tocmai din acest motiv este indicat să lăsați toată treaba în mâinile specialiștilor.

De ce sunt periculoși șoarecii. DERATI-SERV.RO

De ce sunt periculoși șoarecii. DERATI-SERV.RO

Șoarecii sunt animale rozătoare care fac parte din familia Muridae, alături de alte de 37 de specii.

Ce boli pot transmite șoarecii și șobolanii

„Există numeroase situații în care, în anumite regiuni, boli contagioase precum toxiinfecțiile alimentare, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, gastroenterita virotică, febra aftoasă, antraxul sau alte boli mai puțin grave, sunt transmise de către șoareci sau șobolani. Pe lângă pericolul adus sănătății oamenilor și mediului, acești dăunători provoacă pagube materiale și economice ce pot fi cu ușurință evitate cu ajutorul unor proceduri de deratizare efectuate de specialiști”, spune specialiștii de la derati-serv.ro

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult