17th octombrie 2021
Home » De la primăvară, la iarnă. Sute de turiști au petrecut Paștele în Stațiunea Padina – Peștera, iar Transbucegi a devenit neîncăpător

De la primăvară, la iarnă. Sute de turiști au petrecut Paștele în Stațiunea Padina – Peștera, iar Transbucegi a devenit neîncăpător

de reporterpenet

A fost haos pe Transbucegi, în a doua zi de Paște. Unii dintre turiști au urcat pe munte doar să respire aer tare și curat, în timp ce alții, care au petrecut Paștele la pensiunile din zonă, au plecat către case.

Mai mult, toți cei care se îndreptau spre zona Padina-Paștera au aflat abia atunci că drumul de acces existent pe partea dreaptă a Lacului Bolboci este închis (din cauza zăepzii și a gheții), iar cel de pe malul stâng, neasfaltat, era singura cale de acces.

Ca la orice mare sărbătoare, drumul se blochează de sutele de șoferi din județele Prahova, Argeș sau Brașov care vizitează Stațiunea Padina – Peștera.

DJ 713, cunoscut și sub numele de Transbucegi, a fost închis de mai multe ori în iarna trecută. Turiştii trebuie să ştie că atunci când accesul rutier către zona Piatra Arsă este indisponibil, există o varianta alternativă, respectiv DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera.

Transbucegi, cunoscut turiştilor şi sub denumirea „Drumul Babelor”; face legătura între staţiunea Sinaia din judeţul Prahova şi străbate platoul Bucegi, până la cabana Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa.

Aglomeratie Padina - Peștera. FOTO: Ionuț Parghel

Aglomeratie Padina – Peștera. FOTO: Ionuț Parghel

Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.

TransBucegi are o lungime de 17 kilometri şi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.

Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult