15th iunie 2024
Home » Departamentul pentru Situații de Urgență începe o nouă rundă de testări a sistemului Ro-Alert

Departamentul pentru Situații de Urgență începe o nouă rundă de testări a sistemului Ro-Alert

de reporterpenet

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă începe o nouă rundă de testări a sistemului Ro-Alert
În perioada următoare, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale Sistemului Ro-Alert.

Potrivit ISU Dâmboviţa, activitatea are scopul de a examina funcţionarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

„Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT şi care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepţiona următorul mesaj: TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie”. Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor mobile”, arată ISU.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetăţenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

Informaţiile privind configurarea telefoanelor, în funcţie de model şi de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziţia publicului pe portalul www.ro-alert.ro şi pe site-urile operatorilor publici de reţele de comunicaţii mobile.

„Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării acestor activităţi de testare a sistemului.
Din momentul operaţionalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) şi până în prezent au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei, în situaţii reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundaţii sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezenţa unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urşi), toate aceste situaţii au impus avertizarea cetăţenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populaţia a fost informată de existenţa pericolului imediat şi a putut adopta măsurile de autoprotecţie”, mai spun pompierii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult