7th martie 2021
Home » Depozitul părinţilor Soranei Cîrstea, perchiziţionat de poliţişti şi jandarmi

Depozitul părinţilor Soranei Cîrstea, perchiziţionat de poliţişti şi jandarmi

de reporterpenet

Sorana SRL

Necazurile se ţin lanţ de marii sportivi ai României. De data aceasta, părinţii tenismenei Sorana Cîrstea au primit vizita poliţiştilor şi jandarmilor. Percheziţia se pare că are legătura cu dosarul cărnii alterate, instrumentat de DIICOT. Prejudiciul în acest dosar este de 15 milioane de euro.

Cei vizaţi de percheziţii aduceau carne din Vestul Europei, cu acte de Bulgaria, dar o vindeau în România, fără a mai plăti TVA. Celelalte cazuri vizează firmele care aduceau carne stricată pe care o vindeau reambalată, în ţară. Deocamdată nu se ştie ce implicare au părinţii Soranei în acest dosar.

Percheziţiile au loc în Bucureşti, Slobozia, Dâmboviţa, Ialomiţa şi în judeţul Cluj.

Carnea care se strica nu era aruncată, ci era transformată fie în mici care erau vânduţi la restaurante, fie în friptură pentru fast-food-uri. Cei din reţea importau carne alterată din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plăteau impozite şi era vândută către Bulgaria, apoi Cipru şi Ungaria -doar în documente. În realitate, carnea ajungea în magazine mari din România.

Carnea alterată era vândută şi de o firmă de catering, care nu era procesată, firmă deţinută de soţia unuia dintre membrii reţelei, anunţă realitatea.net.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile, facute de procurorii DIICOT, vizeaza membrii unei grupari organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si punere in circulatie de produse alterate.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult