29th noiembrie 2021
Home » DJ 710A – Pucioasa-Vârfuri O IA LA VALE

DJ 710A – Pucioasa-Vârfuri O IA LA VALE

de reporterpenet

dj 710

Circulația pe drumul județean ce leagă Pucioasa de Vârfuri este în pericol. Ploile din ultima perioadă au făcut ca șoseaua să o ia la vale cu tot cu stâlpii de curent de pe marginea acesteia.

Primarul Orașului Pucioasa, Dănuț Bădău, a anunțat Consiliul Județean Dâmbovița de această problemă. Ulterior, o echipă a CJD s-a deplasat la fața locului pentru a analiza situația. De atunci însă nu s-a luat nicio măsură și au trecut 3 luni de când porțiunea respectivă reprezintă un risc pentru toți cei care tranzitează zona. Drumul este unul intens circulat.

„Solicităm și pe această cale președintelui CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și Poliției Rutiere Dâmbovița să intervină de urgență în luarea măsurilor necesare pentru evitarea eventualelor accidente și a refacerii acestui tronson de drum realizat în urma unui proiect pe fonduri europene și care se află în garanție”, se arată într-o informare a Primăriei Pucioasa.

Investiție de 9 milioane de euro

Drumul judeţean 710 A, Pucioasa – Vârfuri – Moreni, reabilitat cu peste 9 milioane de euro din fonduri europene, s-a deteriorat serios în unele zone. Asta, la mai puţin de patru ani de când o firmă italiană a primit contractul de modernizare. Mai mult, marcajele rutiere au fost vandalizate, şoferii fiind în pericol atunci când circulă noaptea.

La începutul anului 2008, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, Acordul tripartit pentru implementarea proiectului Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regional pe traseul Pucioasa – Vârfuri – Valea Lungă – Iedera – Moreni – I.L. Caragiale prin reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene DJ 710 şi DJ 710 A.

Costul total al proiectului a fost de peste 9,2 milioane euro, din care 5 milioane euro (54,3%) reprezintă contribuţia nerambursabilă a Comisiei Europene prin porgramul Phare, peste 1,66 milioane euro (18,10%) reprezintă cofinanţare naţională de la bugetul statului iar peste 2,54 milioane euro (27,6%) reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lucrările au fost executate de către Asociaţia Chirulli Andrea – Impresa individuale, SC Messapica Inerti SRL, SC Coniglio Giuseppe SRL şi SC Scaviter, condusă de Chirulli Andrea –Impresa individuale, cu sediul în Brindisi, Italia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult