16th mai 2021
Home » DJ 713 TransBucegi a fost redeschis circulaţiei rutiere

DJ 713 TransBucegi a fost redeschis circulaţiei rutiere

de reporterpenet

Drumul de acces în zona montană turistică a judeţului Dâmboviţa, DJ 713, a fost redeschis, joi, circulaţiei rutiere, informează IPJ Dâmboviţa.

„Începând de astăzi, 18 februarie, circulaţia pe drumul judeţean 713 a fost redeschisă. Poliţiştii atrag atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că întotdeauna este necesar ca înainte de a pleca la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă. Totodată, poliţiştii le recomandă şoferilor să manifeste atenţie şi prudenţă la fiecare manevră efectuată în trafic şi să îşi doteze corespunzător autovehiculele, pentru siguranţa acestora şi a celorlalţi participanţi la trafic”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Drumul Transbucegi, închis din cauza unei avalanşe

În urmă cu şase zile, DJ 713, drumul care face legătura din DN 71 Târgovişte-Sinaia cu zona Padina-Peştera, a fost închis circulaţiei rutiere din cauza condiţiilor meteorologice existente în zona montană.

Transbucegi, cunoscut turiştilor şi sub denumirea „Drumul Babelor”; face legătura între staţiunea Sinaia din judeţul Prahova şi străbate platoul Bucegi, până la cabana Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa.

Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.

TransBucegi are o lungime de 17 kilometri şi  începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.
Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult