25th iulie 2024
Home » DJ- 714, șoseaua din munte care face concurență Transbucegiului, aproape gata

DJ- 714, șoseaua din munte care face concurență Transbucegiului, aproape gata

de reporterpenet

Drumurile care îi duc pe șoferi în inima Bucegilor oferă peisaje spctaculoase. Cel mai cunoscut dintre ele – Transbucegi – este de-a dreptul spectaculos, dar, de cele mai multe ori, este impracticabil iarna din cauza zăpezii căzute de pe versanți.

De cealaltă parte, peisajele pe care le oferă DJ 714 sunt la fel de superbe ca şi cele oferite de Transbucegi, dar tronsonul este mult mai sigur pentru șoferi, fiind mai lat. Tocmai din acest motiv, autoritățile au decis să îl reabiliteze, iar lucrările de modernizare a Drumului Județean DJ 714 -Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, sunt pe ultima sută de metri, anunță autoritățile județene din Dâmbovița.

Pe DJ 714, turiştii vor avea ocazia să vadă cariera de la Lespezi, din cadrul căreia a fost extrasă materia primă pentru realizarea Barajului Bolboci, dar şi Lacul Bolboci, supranumit „Marea din Bucegi”.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a fost asigurate aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului pe o lungime de 4,3 kilometri, din totalul de 8 kilometri.

„Consiliul Județean Dâmbovița a avut asigurată suma de 9.800.000 de lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, 10.900.000 de lei, urmând a fi asigurată din bugetul propriu. Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița, au fost turnate două straturi de asfalt pe toată lungimea acestui tronson, 4,3 km, dar au mai fost realizate 1,5 km fundații de parapet, 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, 4,2 km rigole de acostament, 4,2 km de parapete metalice”, a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

DJ- 714, șoseaua din munte care face concurență Transbucegiului, aproape gata - Dâmbovița Expres 27/09/2023 - 11:10

[…] post DJ- 714, șoseaua din munte care face concurență Transbucegiului, aproape gata appeared first on […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult