21st mai 2024
Home » Doliu în fotbal românesc. Mircea Stan, fost portar la CS Târgoviște, a murit la vârsta de 74 de ani

Doliu în fotbal românesc. Mircea Stan, fost portar la CS Târgoviște, a murit la vârsta de 74 de ani

de reporterpenet

Doliu în fotbal românesc. Mircea Stan, fost portar la CS Târgoviște, a murit la vârsta de 74 de ani

A mai murit o stea a fostbalului târgoviștean. Mircea Stan, fost portar al CS Târgoviște s-a stins la vârsta de 74 de ani.

În cariera de fotbalist, pe lângă CS Târgoviște, acesta a mai evoluat la echipe precum Petrolul Târgoviște, Electroputere Craiova, Agronomia București, Sportul Studențesc (unde a fost coleg de cameră cu fostul președinte FRF Mircea Sandu) și Flacăra Automecanica Moreni.

„Mircea Stan, născut pe 9 iulie 1949, la Gura Ocniței – Dâmbovița, portar de bază în campania de promovare din 1976-1977, cu 30 de meciuri jucate, a început ca handbalist, a jucat fotbal la Petrolul Târgoviște și a continuat la Electroputere Craiova, Agronomia București și Sportul Studențesc. Din 1973 vine la CS Târgoviște unde alternează prezența în poartă cu Biță Stănescu, din în 1976-197, când părea să-și fi pierdut postul de titular, redevine numărul 1 după ce Narcis Coman se accidentează în al doilea meci al sezonului, cel cu Unirea Alexandria și apoi intră în conflict cu antrenorul Nicolae Proca înaintea partidei de la Sibiu, cu Șoimii, fiind suspendat timp de doi ani”, a scris jurnalistul Gabriel Degeratu, în cartea Fotbal sub Turnul Chindiei – Volumul 2.

În Divizia A, „Mircică” a făcut parte din lot și a debutat la Reșița, un meci pierdut cu 3-0, aceasta fiind și singura partidă a lui în elita fotbalului românesc.

„A fost tot timpul pregătit să apere cu succes, conștient de concurența accerbă cu marele Comăniță. Va apăra apoi la Flacăra Automecanica Moreni, în divizia B, fiind timp de câțiva ani titularul postului. Inginer agronom de succes, Stan și-a văzut și de sport și de învățătură, iar ulterior s-a îndepărtat de lumea fotbalului și a activat la Direcția Agricolă Dâmbovița, unde a fost mult timp director al Oficiului de studii pedologice și agrochimice”, a mai scris Degeratu.

„Cu profundă tristețe anunțăm că fostul mare portar și președinte al CS Târgoviște, Mircea Stan, a plecat dintre noi. Înmormântarea vă avea loc luni, 18 Decembrie, la ora 12:30, la Biserica Viforâta. Chindia Târgoviște transmite sincere condoleanțe familiei în aceste momente dificile”, este mesajul postat pe Fcebook de AFC Chindia Târgoviște.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult